ЕС инвестира 300 млрд. в нови източници Брюксел готви мерки

...
ЕС инвестира 300 млрд. в нови източници Брюксел готви мерки
Коментари Харесай

Газохранилищата в ЕС са запълнени над половината

ЕС влага 300 милиарда в нови източници
Брюксел готви ограничения при прекъсване на съветските доставки

Газохранилищата в Европейски Съюз са цялостни над 55 на 100, заяви в сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в Европейския парламент в Страсбург. Тя означи, че Европейска комисия ще предложи до края на месеца ограничения за деяние при положение на цялостно спиране на съветските газови доставки.

“Трябва да гледаме в една посока към премахването на зависимостта от съветските изкопаеми горива и от всички съветски горива по-нататък.” По думите на Фон дер Лайен са нужни няколко стъпки, измежду които нашарване на източниците на доставки, повишение на енергийната успеваемост и големи вложения във възобновимата сила. Тя посочи, че за тези цели бюджетът на Европейски Съюз разполага с 300 милиарда евро.

По нейните думи е належащо нуклеарната сила и газът да се преглеждат като средства за прехода към напълно възобновима и природосъобразна сила. Фон дер Лайен означи и нуждата тръбопроводите за транспорт на горива в Европейски Съюз да бъдат пригодени за работа с водород. По нейните думи, в случай че предлагането на Европейска комисия за преходни горива бъде отхвърлено, ново няма да бъде внасяно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР