ЕС и САЩ заявиха в Съвета за сигурност на ООН,

...
ЕС и САЩ заявиха в Съвета за сигурност на ООН,
Коментари Харесай

ЕС и САЩ пред Съвета за сигурност: Русия незабавно да спре операцията си Сирия

ЕС и Съединени американски щати обявиха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Русия би трябвало неотложно да приключи военната си интервенция в Сирия, предадоха осведомителните организации.

Припомняме, по искане на Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция и други страни беше свикано изключително съвещание на съвета поради бомбардировките в Сирия. 33-ма турски военни бяха убити при въздушен удар в провинция Идлиб.

" Призоваваме Руската федерация неотложно да приключи интервенциите на своите бойни самолети. Призоваваме и сирийските сили, и Русия, която ги поддържа, да се изтеглят зад линиите, открити през 2018 година за преустановяване на огъня. " - съобщи представителката на Съединени американски щати Кели Крафт.

По думите й, " форматът от Астана " за излаз от спора, основан приз 2017 година по самодейност на Русия, Турция и Иран, е " напълно опустошен " и няма опция за връщане към него.

Страните от Европейски Съюз излязоха със взаимно изказване, което беше прочетено от непрекъснатия представител на Белгия в Организация на обединените нации Марк Пекстен, председателстващ Съвета за сигурност през февруари. В документа страните от общността приканват Москва и Дамаск " неотложно да прекратят огъна " и да обезпечат " безконтролен филантропичен достъп " до потърпевшите региони на Сирия.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш дефинира обстрела в северозападната част на Сирия като " един из най-тежките моменти " на 9-годишната война и прикани участниците в спора към помирение.

Представителите на Турция и Русия оцениха по друг метод събитията в Идлиб, съобщи " Ройтерс ".

Според непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, турските военни са дали на съветската страна своите координати, които са били предадени на сирийската войска, с цел да се избегнат конфликти. " В предадените през вчерашния ден координати не са упоменати регионите, в които починаха турските бойци ", твърди Небензя. Той отхвърля съветските сили да са оказвали поддръжка на сирийската войска в зоната, където са убити турските военни.

Постоянният представител на Турция в Организация на обединените нации Феридун Синирлиоглу оспори казаното от Небензя, като съобщи, че данните от радарите демонстрират полети на сирийски и съветски самолети над региона по време на бомбардировките.

" Турция не желае война, само че при опасност за своята сигурност няма да се поколебае да използва мощ ", съобщи турският посланик, представен от организация " Анадолу ".

При въздушен удар в Идлиб на 27 февруари бяха убити 33-ма турски военни, 32-ма бяха ранени. Русия интензивно поддръжка силите на режима на Башар Асад, акцентират съветските управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР