ЕС и САЩ предупредиха албанските опозиционни партии срещу насилието по

...
ЕС и САЩ предупредиха албанските опозиционни партии срещу насилието по
Коментари Харесай

ЕС и САЩ предупредиха албанската опозиция за протести и напускане на парламента

Европейски Съюз и Съединени американски щати предизвестиха албанските опозиционни партии против насилието по време на митинги и решението си да изоставен Народното събрание , оповестява " Интелинюз ".

Предупреждението пристигна откакто главната опозиционна Демократическа партия (ДП), а по-късно и Социалистическото придвижване за интеграция (LSI) взеха решение да изоставен албанското национално заседание .

На 16 февруари Директива за птиците организира огромен митинг в Тирана, обвинявайки ръководещите социалисти в престъпност, корупция и неприятно ръководство. Демонстрацията се трансформира в принуждение и приключи със 17 ранени и няколко задържани. Следващият митинг ще се организира на 21 февруари .
 17 ранени при конфликти на антиправителствен митинг в Албания
17 ранени при конфликти на антиправителствен митинг в Албания

Демонстранти щурмуваха държавни здания

Посланикът на Европейски Съюз в Албания Луиджи Сорека съобщи, че е споделил на водача на Директива за птиците Лулзим Баша и неговите поддръжници да избегнат насилието по време на идния митинг през днешния ден.

Посолството на Съединени американски щати съобщи в изказване, че заканите от страна на Директива за птиците, ИМС и други опозиционни партии да се откажат от мандата са " подкопават главните правила на демокрацията и подкопават значимия прогрес, реализиран от Албания по върховенството на закона и виновното ръководство. "

" Ако не успееш да си свършиш работата, ще се провалиш с хората, на които имаш привилегията да служиш ", показва посолството.

Междувременно албанският президент Илир Мета прикани всички политически партии да заобикалят нежелани борби вследствие на спиралата на политическата рецесия.
 Албанските демократи напущат Народното събрание
Албанските демократи напущат Народното събрание

Заради отхвърли на премиера Еди Рама да подаде оставка...

В изявление за " Дойче Веле " в Берлин, Илир Мета съобщи, че насилствените митинги са нездравословни за страната в миг, когато Тирана чака да бъде поканена да стартира присъединителни договаряния през юни 2019 година

Директива за птиците има 43 депутати в 140-местния парламент против 74 от ръководещата Социалистическа партия . LSI има 19 места. Лидерът на Директива за птиците Баша помоли преди няколко дни да се сътвори държавно управление в преход , до момента в който не се проведат изключителни парламентарни избори .

Премиерът Еди Рама е срещу предварителни избори . Неговата партия завоюва голямо болшинство на последните парламентарни избори , което разреши на социалистите да се освободят от някогашния си съдружен сътрудник - ИМС.

Демократическата партия и преди този момент е употребила парламентарен протест против активността на държавното управление.
 Замеряне с яйце получава министър председателят Еди Рама в албанския парламент
Замеряне с яйце получава министър председателят Еди Рама в албанския парламент

Пред Народното събрание 16 дни стачкуват студенти, които желаят по-добри условия за учене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР