ЕС и НАТО нямат планове за изпращане на съхопътни войски

...
ЕС и НАТО нямат планове за изпращане на съхопътни войски
Коментари Харесай

ЕС и НАТО нямат план да изпращат сухопътни сили на Украйна

ЕС и НАТО нямат проекти за изпращане на съхопътни войски на Украйна, заяви БНР. Първоначално бе представено изказване наговорителя на Европейската работа за външна активност Петер Стано, съгласно който няма решение на равнище Европейски Съюз да се изпращат сухопътни войски или каквито и да било сухопътни сили в Украйна. Коментарът му е вотговор на въпрос за думите на френския президент Еманюел Макрон, че не изключва такава опция.

Станоеприпомнил, че на общностно ниво има консенсус да се оказва помощ на Украйна, с цел да завоюва войната с Русия. " Как обаче да става това, се взема решение на национално равнище ",еподчерталтой.

ОтНАТОсъщо показват, че алиансът " няма проекти " да изпрати сухопътни елементи в Украйна.Великобритания няма проекти за широкомащабно разполагане на бойци в Украйна, съобщи през днешния ден представител на премиера Риши Сунак.

" Отвъд дребния брой личен състав, който имаме в страната в поддръжка на въоръжените сили на Украйна, нямаме никакви проекти за широкомащабно разполагане ", съобщи представителят пред кореспонденти.

На собствен ред немският канцлер Олаф Шолц също отхвърли опцията европейски страни и членки на НАТО да изпратят сухопътни сили в Украйна.Но Шолц съобщи, че европейските водачи наподобява са подготвени да купуват оръжие от трети страни отвън Европа като метод да ускорят военните доставки за Европа.

Говорител на испанското държавно управление също съобщи, че Мадрид не е склонен с изпращането на европейски войски в Украйна.

По-рано денем с вяра европейските водачи да „ проявят задоволително разсъдък и един доста рационален метод към поддръжката на Украйна, тъй че да не стигаме до изключителна ескалация “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР