ЕС губи водещата си роля на международната сцена. Европейският проект

...
ЕС губи водещата си роля на международната сцена. Европейският проект
Коментари Харесай

ЕС губи водещата си роля, нуждае се от ново лидерство, убедена Илияна Йотова

ЕС губи водещата си роля на интернационалната сцена . Европейският план се нуждае от нов вид водачество .

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Правец при откриването на Национална стратегия " Управленски умения " на Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " за 2018/2019 година

" Европейският план се нуждае от нов вид водачество. Необходими са водачи, които да открият нови хоризонти в политиките и в метода на взимане на решения. Липсата на мощни и решителни политици разгоря пламъка на популизма и провокира възхода на крайнодесни и крайнолеви партии ", посочи вицепрезидентът.

" За разрастването на известността на крайнодесни и крайнолеви водачи огромна отговорност носят обичайните партии, неспособни да отговорят на провокациите , да предложат работещи политики ", означи Илияна Йотова.

" Липсват водачи с дълготрайно мислене. Днес се прави политика на парче, тя в множеството случаи е спешна реакция на от дълго време наболял проблем ", акцентира вицепрезидентът.

" Не намирам актуалните Шуман, Спинели, Моне, Аденауер - визионери със стратегическо и дълготрайно мислене ", уточни Илияна Йотова.

По думите й слабите европейски институции са причина Европейският съюз да изгуби водещата си роля на интернационалната сцена .

Илияна Йотова уточни неналичието на висшия представител на Европейски Съюз за външна политика Федерика Могерини на договарянията за Сирия, които се организираха в Истанбул сред немския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон, съветския президент Владимир Путин и турския държавен глава Реджеп Ердоган.

 Четиристранната среща за Сирия: Мирен излаз под егидата на Организация на обединените нации Обновена
Четиристранната среща за Сирия: Мирен излаз под егидата на Организация на обединените нации

Макрон парира Путин……

Йотова счита, че точно Европа е най-големият пострадал от бежанските талази от Сирия, които ще се усилят при възможна нова военна интервенция в раздираната от спор страна.

Един от главните проблеми през днешния ден съгласно Илияна Йотова е намирането на съдружници. Германският канцлер Ангела Меркел този мандат по-трудно от всеки път образува съдружно държавно управление, а в Австрия Себастиян Курц и неговата национална партия ръководят с крайнодясна партия.

" В България сме очевидци на две много забавни обединения, добили известност като дребна и огромна ", означи вицепрезидентът.

Вицепрезидентът изрази мнение, че ръководителят на Европейската комисия би трябвало да се показва от с амите еврокомисари , тъй като посредством така наречен Шпиценкандидат се постанова политическата воля на преобладаващата на изборите политическа мощ.

" Еврокомисарите в този момент се избират на партийна основа съгласно водещата политическа мощ в дадена страна, а не директно от гласоподавателите. Създаването на сектор за даден човек без оглед на най-актуалните и значими политики за европейските жители и професионалния му профил основават голям брой проблеми ", уточни Илияна Йотова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР