ЕС е тежко бюрократично чудовище, коментира икономическият и финансов експерт

...
ЕС е тежко бюрократично чудовище, коментира икономическият и финансов експерт
Коментари Харесай

Каролев: Европейският съюз е тежко бюрократично чудовище

ЕС е тежко бюрократично страшилище, разяснява икономическият и финансов специалист Владимир Каролев.
„ Предприятията, които получиха до 10 000 лева отплата поради ковид, получиха помощите със закъснение, само че за междинните предприятия още не са получени парите. Вярно е, че има забавяне поради известието от Европейски Съюз. Това демонстрира за следващ път какъв брой тежко бюрократично страшилище е Европейски Съюз. Между другото една вест – англичаните не чакаха да мине и месец от Брексит и оповестиха, че откриват една нова въгледобивна мина “, разяснява още Каролев пред Фокус..

Той посочи, че в нито една страна в света не може да се открие нова мина за въгледобив поради прословутата „ преференциална Зелена договорка “.

Миналата седмица Каролев разяснява, че сега единият блок на Козлодуй е в безпланов ремонт и към 45% от електрическата енергия на България се създава от въглищните централи (оранжевото).

" Не приемайте нито един зелен, червен, наследник, оранжев, европейски, американски, български, съветски, китайски или какъвто и да е било различен проект за промяна на българската енергетика, в случай че не ви даде явен и съответен отговор от кое място ще идват тези 45% след тъкмо 5 години, когато Брюксел забрани държавната поддръжка за високоемисионни централи. Искайте като гласоподаватели и консуматори съответен отговор за производството на ток - никакви умни или глупави мрежи, никакви акумулатори, никакви форми на предпазване като водород или амоняк, никакви панели по селските покриви, никакви дълготрайни софтуерни пробиви като нелицензирани модулни реактори, сероводороди на дъното на Черно море, никакви непроучени източници като геотермални централи или тези с вълноломите ", написа анализаторът на страницата си във Facebook.

Според него би трябвало да се стремим към нещо съответно и работещо през днешния ден, което може да бъде издигнато за 5 години до ключ.

" С моите скромни знания вероятните решения са:

1. По проекта за възобновяване и резистентност заделяме средства за инфраструктура за хващане на въглерод. Свързването с нея остава за сметка на централите. По този метод съществуващите въглищни мощности ще си работят до амортизирането им и след 15-20 години ще мислим с какво да ги заместваме.

2. Разширяване на мрежата на Булгартрансгаз до Маришкия басейн и промяна на четирите централи там в големи газови систематични мощности. За да се отговори на европейските условия за излъчвания, може да бъдат съпроводени с слънчеви централи, които да вършат водород за горивния микс.

3. Закриваме половината българска енергетика, тъй като не можем като страна да произвеждаме чист ток и вкарваме вложенията в увеличение на мрежовия ни потенциал за импорт. Първо евентуално ще внасяме турски ток, а в случай че в бъдеще се наложат въглеродни мита, ще търсим от Румъния или германо-австрийската мрежа ", написа Каролев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР