ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на

...
ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на
Коментари Харесай

ЕС готви нов, радикален икономически план, ще търси стимули за европейски технологични шампиони

ЕС е създал стопански проект, който планува едностранно въвеждане на мита върху вносните американски артикули. Заложено е и предложение за основаване на фонд в размер на 100 милиарда евро за развиване на лични софтуерни компании, написа в. " Политико ". Под името " Европейски фонд на бъдещето " той ще подтиква европейски софтуерни първенци като конкурентно противопоставяне на  американските и китайски софтуерни колоси като Google (Google), Епъл (Apple), Facebook (Facebook) и Alibaba.
Акцент в проекта е рекомендацията Европейски Съюз да демонстрира по-голяма увереност в региона на търговията и да вкара едностранно мита за американските вносни артикули.
Съединени американски щати и Европейски Съюз си постановиха взаимно мита на редица категории артикули напролет и лятото на предходната година. Сега Европейски Съюз се пробва да избегне въвеждането на нови американски мита за европейските коли, напомня ТАСС.
Предложенията са към момента в стадий на разискване, прецизира Българска телеграфна агенция.
Планът обаче е едно от най-сериозните самопризнания до момента, че има риск Европа да изостане още от Съединени американски щати и Китай в конкуренцията за международен стопански мотор на бъдещето, отбелязва " Политико ".
Изданието акцентира, че след Брекзит Европейски Съюз ще бъде по-свободен в интервенционистката си икономическа политика, която Франция и Германия от дълго време поддържат.
Мотивацията за предлагането не е загадка. Най-големите американски софтуерни компании с пазарна капитализация, която от време на време надвишава 1 трилион $, са с над 100 пъти по-скъпи от водещите европейски в бранша като да вземем за пример компанията за музикален стрийминг Спотифай (Spotify).
Освен американските софтуерни колоси представителите на Европейски Съюз дефинират като съперници и китайските Байду (Baidu), Алибаба (Alibaba) и Тенсент (Tencent).
Европа няма такива компании, се показва в европейския документ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР