ЕС е отхвърлил ултиматума на Тереза ​​Май в разговорите за

...
ЕС е отхвърлил ултиматума на Тереза ​​Май в разговорите за
Коментари Харесай

Извънредно от Дъблин: Туск: Замразяваме преговорите за Брекзит, важното ще е "Ирландия първо"

Европейски Съюз е отхвърлил ултиматума на Тереза ​​Май в диалозите за Брекзит, предупреждавайки, че няма да стартира полемики по въпросите на търговията или други въпроси, до момента в който ирландският граничен въпрос не бъде решен.
Говорейки в Дъблин дружно с ирландския министър председател Лео Варадкар, президентът на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че договарянията ще бъдат " първо за Ирландия " и че " рискът от дестабилизиране на нежния кротичък развой би трябвало да бъде избегнат непременно ".
" Знаем през днешния ден, че държавното управление на Обединеното кралство отхвърля митническата и регулаторната граница на Ирландско море, единния пазар на Европейски Съюз и митническия съюз ", сподели Туск, представен от novini.london.
" Докато ние би трябвало да зачитаме тази позиция, чакаме също по този начин и Англия да предложи съответно и реалистично решение, с цел да се избегне „ сложна “ граница с Ирландия. Докато Англия не показа такова решение, е доста мъчно да си представим забележителния прогрес в договарянията за Брекзит. Ако в Лондон някой допусна, че договарянията ще се занимават с други въпроси преди ирландския въпрос, моят отговор ще бъде: първо, Ирландия ", сподели още Туск.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
The @eucopresident says 'Ireland first' in Brexit negotiations | https://t.co/ikwzKOhS85 pic.twitter.com/AFlBk7F9Yq
— RTÉ News (@rtenews) March 8, 2018
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР