ЕС е осигурил досега 300 000 боеприпаса земя-земя“ и 303

...
ЕС е осигурил досега 300 000 боеприпаса земя-земя“ и 303
Коментари Харесай

ЕС се надява да осигури 1 млн. снаряда за Украйна

ЕС е обезпечил до момента 300 000 боеприпаса „ земя-земя “ и 303 000 ракети за Украйна от съществуващите национални ресурси.

Това заяви през днешния ден представителят на Европейската работа за външна активност (ЕСВД) Петър Стано.

Ракетите и амунициите са доставени по писта 1 от утвърждения през март 2023 година от Европейски Съюз пакет от помощ за Украйна на обща стойност 2 милиарда евро. Става дума за муниции от националните ресурси или по към този момент направени поръчки.

Отделно има подписани над 20 нови рамкови контракта за помощ за Украйна, добави Стано. До края на декември 2023 година по тях са обезпечени минимум 180 000 боеприпаса.

Преди по-малко от година – през март 2023 година, страните членки взеха решение да доставят 1 милион снаряда на Украйна. Целта е това да бъде реализирано до март тази година. Целта остава, сподели „ гласът “ на европейската дипломация. Той напомни, че тези 1 милион снаряда са допълнение към всяка друга военна помощ за Украйна. Не става дума единствено за снаряди, а за хардуер, програмен продукт и всякакво военно съоръжение, от което Киев има потребност.

Стано обаче не даде безапелационен отговор на въпроса дали задачата от 1 милион снаряда до март т.г. ще бъде изпълнена.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР