ЕС е майстор на възстановяването, но трябва да развие твърда

...
ЕС е майстор на възстановяването, но трябва да развие твърда
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС трябва да развие надеждни военни способности и да влияе на света

Европейски Съюз е занаятчия на възобновяване, само че би трябвало да развие твърда мощ - " надеждни военни качества " - за да въздейства на международните събития , съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Световния стопански конгрес в Давос, оповестява " Политико ".

Тя акцентира, че тези благоприятни условия ще бъдат допълващи НАТО, а не " разнообразни ". " Трябва също по този начин да създадем повече, когато става въпрос за ръководство на рецесии , до момента в който те се развиват. И за това Европа също се нуждае от надеждни военни качества и ние сътворяваме градивните детайли на Европейския защитителен съюз ", изяснява тя.

По думите й, " има европейски метод за външна политика и политика за външна сигурност, при която твърдата мощ е значим инструмент - без подозрение - само че в никакъв случай не е единствената. "

Фон дер Лайен, която бе немски министър на защитата , преди да бъде определена за най-високата служба в Европейския съюз предишния юни, преди този момент утвърди концепцията за " войска на Европейски Съюз " - най-малко като самобитен риторичен апел за п одобрение на груповите военни и отбранителни качества на блока , в случай че не безусловно бойци в униформи на Европейски Съюз.

Но с първите дни на нейното ръководство , разрастващите се спорове в Близкия Изток и Северна Африка единствено акцентират лимитираните благоприятни условия и въздействие на Европейски Съюз .

В речта си в сряда фон дер Лайен признава, че от време на време Европейски Съюз не дава отговор съответно на геополитическите спорове и даже, че страните от Европейски Съюз от време на време са прекомерно разграничени за външната политика , изключително в случаите на гражданската война в Либия.

" Тук става дума за Европа, която оформя личното си бъдеще . Но с цел да бъдем по-настоятелни в света, ние знаем, че би трябвало да се активизираме в някои области . Последните събития разкриха, къде би трябвало да създадем повече. Либия сподели цената на разделянето и съмненията ", разяснява тя.

Според нея, " нужни са доста малко сили, с цел да се наруши нежният баланс, само че същинската мощ е в това да се съберат частите още веднъж. През последното десетилетие европейците научиха смисъла за постоянен район . От Украйна до крайбрежията на Средиземно море, от Западните Балкани до Сахел научихме какъв брой е значимо да влагаме повече в дълготрайна непоклатимост и да предотвратяваме рецесии. Това е мястото, където Европа може да направи действителна смяна. "

" Ние сме най-големият донор за съдействие за развиване - в действителност влагаме в това повече от целия останал свят. " Но, отбелязвайки, че това не е задоволително , тя изясни за " надеждни военни качества . "

Съединени американски щати постоянно подлага на критика самодейностите на Европейски Съюз за защита , като предизвестява, че те могат да се припокриват с отговорностите на НАТО . Притесненията на Вашингтон постоянно провокират съмнение в някои страни от Европейски Съюз , изключително в Източна Европа и Прибалтика , където столиците разчитат най-много на Съединени американски щати за сигурност против Русия .

В речта си фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз, въпреки и да се стреми към по-голяма военна мощ, към момента ще дава преимущество на своя експертен опит .

" Твърдата мощ постоянно идва с дипломация и попречване на спорове . Винаги идва с помиряване и възобновяване , което е апропо, европейците добре знаят, тъй като ние сме минали през това , тук, в Европа. "
 Основните опасности пред стопанската система са свързани с климата, предизвести Фон дер Лайен в Давос
Основните опасности пред стопанската система са свързани с климата, предизвести Фон дер Лайен в Давос

Европа има намерение да поведе битката против климатичните промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР