ЕС е изчерпан, не може да се справи с основното

...
ЕС е изчерпан, не може да се справи с основното
Коментари Харесай

Георги Марков: ЕС е изчерпан, не може да защитава живота и здравето на гражданите

ЕС е привършен, не може да се оправи с главното си предопределение да пази живота и здравето на европейските жители. Това сподели във вечерния блок „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ националният представител от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков. Той сподели още, че мигрантската рецесия няма да докара до раздробяване на Съюза.

Според него Европейски Съюз е умислен като Европейски Съединени щати, само че това няма да се състои, тъй като минимум вишеградците желаят мощен съюз на мощни страни. Марков упрекна управленията на европейските институции в двойни стандарти.

„ Защо са двойните стандарти? Какви са тези подмятания, че няма да има фондове за страните, които не съблюдават върховенството на закона? Това е гнусна смешка на брюкселските бюрократи. Визирам опита за европейска инквизиция на Полша. Председателят на ръководещата полска партия „ Право и правдивост “ Ярослав Качински е определен с над 50%, с цел да махне тези съдии, които са над 65 години. Ние също ги махнахме, само че за какво тогава никой не плача против България? Защото не е Качински – не е реакционер. Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от немската? Двойните стандарти би трябвало да бъдат отстранени. Германия и Франция би трябвало да спрат да се пробват да командват другите европейски страни ", разяснява Марков.

Според него нито една от централноевропейските страни не е по-малко европейска от тях в нито едно отношение. По думите му министър председателят на Унгария Виктор Орбан се е оказал прав в разногласието с немския канцлер Ангела Меркел по отношение на бежанците.

Той добави, че на мини срещата на върха в неделя не може да се реши нищо. Марков поздрави премиера Бойко Борисов за изявлението му по отношение на затварянето на границите. Според него мигрантите би трябвало да бъдат изнесени отвън границите на Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР