ЕС е готов да се противопостави на дезинформацията по време

...
ЕС е готов да се противопостави на дезинформацията по време
Коментари Харесай

ЕС е готов да се противопостави на дезинформацията по време на евроизборите

ЕС е подготвен да се опълчи на дезинформацията по време на евроизборите
Изборите за Европейски парламент могат да станат цел на външни сили. За момента сходни опити не са открити, само че съществува евентуална опасност. Това съобщи еврокомисарят по въпросите на сигурността Джулиан Кинг в брюкселския изчерпателен център ЕРС.

Опитите за опълчване на задграничната интервенция се усложняват от обстоятелството, че изборите за Европейски парламент ще се проведат в течение на четири дни в 27-те страни-членки на Европейски Съюз. По тази причина Кинг съобщи пред Дъждовни води, че би трябвало да бъдем готови да се противопоставим на опитите да се въздейства на изборния развой благодарение на дезинформация, операции или различен тип интервенция. За задачата Европейски Съюз ще организира в март и началото на април учения, в хода на които ще бъде отработена реакцията против координираните опити за дезинформация в интервала на подготовка и осъществяване на евровота.

Към момента Кинг „ не разполага с никакви доказателства, сочещи, че някой съответно желае да нападна евроизборите “. В същото време еврокомисарят уточни евентуалните намеси извън в извършените наскоро избори в редица страни по света, в това число и в Европейски Съюз. „ Русия не е единственият източник на външна интервенция и дезинформация “, означи той.

През 2018 година Европейска комисия към този момент предложи редица ограничения за отбрана на изборите от външна интервенция, а също по този начин за противопоставяне против разпространението на подправени вести. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР