ЕС е готов да даде на Обединеното кралство още 3

...
ЕС е готов да даде на Обединеното кралство още 3
Коментари Харесай

ЕС съгласен на 3 месеца отсрочка за Brexit?

ЕС е подготвен да даде на Обединеното кралство още 3 месеца пролонгация за Brexit, съгласно изминал документ на Брюксел, представен от английския The Guardian. Лондон може да напусне общността и по-рано, в случай че Народното събрание ратифицира текста на съглашението за овакантяване, написа вестникът. " Срокът за излизане се удължава до 31 януари 2020 година ", е записано в цитирания документ.
Въпреки несъгласието на Франция, Европейски Съюз е подготвен да удовлетвори настояването на Англия за 3-месечно удължение на периода до 31 януари 2020-та година. В случай, че съглашението за овакантяване бъде утвърдено по-рано от тази дата, страната ще напусне в първия ден на месеца след ратификацията, се споделя още в документа.
В него е записано още, че Европейски Съюз няма да договаря по по-ранното съглашение за Brexit, а Лондон има задължението да предложи претендент за европейски комисар в комисията на Урсула фон дер Лайен. По-рано обаче, министър председателят Борис Джонсън съобщи, че няма номинация за комисар.
Документът ще бъде обсъждан по време на срещата на посланиците на 27-те държави-членки в понеделник. Президентът на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че би желал да избегне незабавна изключителна среща на водачите от Общността по въпроса, а вместо това ще търси единодушие сред тях, което ще направи процедурата писмена.
Очаквало се е документът за удължение на датата на Brexit да бъде подписан в петък, само че единственото несъгласие от страна на Франция е забавило процедурата, написа още Гардиан. След това обаче, френският президент Еманюел Макрон е признал пред Борис Джонсън, че е прекомерно изолиран, с цел да продължи да отстоява възраженията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР