ЕРП-та искат поскъпване на тока от юли Електроразпределителните дружества искат

...
ЕРП-та искат поскъпване на тока от юли Електроразпределителните дружества искат
Коментари Харесай

ЕРП-та искат поскъпване на тока от юли

ЕРП-та желаят повишаване на тока от юли Електроразпределителните сдружения желаят нарастване на цената на тока от 1 юли . Днес е крайният период, до който трите енергокомпании да изпратят настояванията си за цената на електрическата енергия за новия регулаторен интервал от средата на годината в Комисията за енергийно и водно контролиране.

 
EVN упорства цената на тока в югоизточната ч аст на България да се увеличи с 6,9 на 100.

Енергодружеството предлага цената на тока да се увеличи от 17 стотинки до 19 стотинки за киловатчас денем , а нощната цена да скочи от 10 стотинки на 11 стотинки за киловатчас.
 
ЕНЕРГО-ПРО предлага приблизително нарастване на крайните цени на електрическата енергия за битови консуматори в Североизточна България с 5,5% .

От ЧЕЗ отхвърлиха да афишират какви са параметрите на желаните от тях цени от 1 юли с аргумента, че това е политика на сдружението.
 
Изменението на цените за крайните консуматори ще се дефинира от Комисията за енергийно и водно контролиране.
 

Междувременно е нергийният регулатор реши природният газ да нарастне с 2,6 на 100 за второто тримесечие на годината, което няма да докара до по-висока цена на топлоенергията, тъй като покачването на цената е с под 5 на 100.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР