ЕРП Север извършва редица дейности по поддръжка на електроразпределителната мрежа

...
ЕРП Север извършва редица дейности по поддръжка на електроразпределителната мрежа
Коментари Харесай

ЕРП Север инвестира 400 х.лв. в област Варна

ЕРП Север прави редица действия по поддръжка на електроразпределителната мрежа на своята лицензионна територия. Екипите на сдружението са обединени и ръководени от пет разпределителни обслужващи центрове в Североизточна България с в допълнение райониране по по-малките обитаеми места. Дейностите по спешни обстановки, както и по ремонтни и капиталови планове се съчетават с периодически инспекции по мрежата и предпочитано предприемане на ограничения за повишение сигурността на електрозахранването на клиентите.

Проекти на стойност 400 000 лв. е осъществило ЕРП Север в региона, обслужван от Разпределителен обслужващ център Варна. Населените места, в които е осъществена огромна рехабилитация на въздушната електроразпределителна мрежа, включват град Долни чифлик, село Блъсково и село Осеново. Паралелно с ремонтните действия по замяна на уреди в региона през последните месеци, сдружението е вложило в стадий от план за създаване на нова въздушна мрежа в околност Боровец – юг в град Варна. Вложени са общо 24 000 метра извит изолиран проводник с висока резистентност на внезапни промени в метеорологичните условия, инсталирани са 150 нови стоманобетонни и железорешетъчни стълба в посочените обитаеми места, осъществени са профилактични действия по замяна на електрически детайли от въздушната мрежа и в допълнение са обезопасени оборудванията. Проектите са част от стратегиите за вложения и поправки на ЕРП Север за 2019 г, осъществяването на които подсигурява качество на доставяната услуга на клиентите.

Електроразпределение Север АД има лицензия за активността систематизиране на електрическа сила. Лицензионната територия на сдружението е с размер от близо 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. ЕРП Север ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 626 км и 26 подстанции.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР