ERP Academy и JobTiger организират събитието на 23 февруариПротивно на

ERP Academy и JobTiger организират събитието на 23 февруариПротивно на ...

Предстои отворена дискусия за ИТ професиите на бъдещето.


ERP Academy и JobTiger организират събитието на 23 февруари

Противно на очакванията, че дигитализацията и роботизацията ще отменят хората, тенденциите показват друго – ролята на човека ще става все по-важна (източник: CC0 Public Domain)

Литературен клуб „Перото“ в София ще бъде домакин този месец на отворено събитие и дискусия за „ИТ професиите на бъдещето“, съобщиха организаторите от образователната организация ERP Academy и HR компанията JobTiger. Срещата е насрочена за 23 февруари от 10:00 ч.

Бизнесът все повече търси хора, които разбират и използват иновативни технологии за повишаване на ефективността и конкурентоспособността на компаниите. Постигането на поставените стратегически бизнес цели е почти невъзможно без широко използване на ИТ, тъй като те осигуряват средата за провеждане на съвременния бизнес.

В динамичното време, в което живеем, противно на очакванията, че дигитализацията и роботизацията ще отменят хората, тенденциите показват друго – ролята на човека ще става все по-важна, а технологиите само ще помагат. Те могат да отменят само най-повторяемите дейности, които така или иначе вече почти няма кой да върши, коментират експертите.

Кои са професиите на бъдещето, които вече са в настоящето? Как технологиите променят бизнеса и какво чертае бъдещето? Как хората да идентифицират и развиват таланта си и как да преодоляват страха от провала? Тези и други въпроси ще бъдат дискутирани на отворената среща за „ИТ професии на бъдещето“.

ERP Academy обединява фирми от ERP бранша в България, които целят да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и информационните технологии.
още по темата
Академията създаде първата в България и една от малкото в Европа магистърски програми с фокус върху ERP системите, в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), а студентите в нея се обучават по западен модел.

Източник: technews.bg