Ернесто Валверде вече не е треньор на Барселона, като каталунците

...
Ернесто Валверде вече не е треньор на Барселона, като каталунците
Коментари Харесай

"Барселона" се раздели с Валверде и обяви наследника му

Ернесто Валверде към този момент не е треньор на " Барселона ", като каталунците оповестиха разлъка със експерта към среднощ в понеделник. След два сезона и половина отпред на отбора баският ментор се разделя с " Барселона " по взаимно единодушие.

Само минути, откакто клубът заяви на уеб страницата си, че Валверде няма повече да е треньор, беше обявено името и на неговият правоприемник - Кике Сетиен, който преди този момент водеше " Бетис ".

Валверде записа 163 мача отпред на " Барселона ", като завоюва 108 от тях (66.25%), 35 пъти приключи наедно и записа 20 загуби. Под негово управление каталунците завоюваха два пъти купата в Ла Лига и по един път купата и суперкупата на Испания.

След неуспеха в Суперкупата на Испания през предходната седмица " Барселона " взе решение да се раздели с него.

Назначението на Сетиен пристигна минути по-късно, макар упоритите информации, че любимец за поста е някогашният капитан на " Барселона " Шави Ернандес. Сетиен е на 61 години и до юни 2019 година водеше " Бетис ".

В кариерата си той е водил ище " Расинг ", " Поли Ехидо ", " Логонес ", " Луго " и " Лас Палмас ". Най-доброто му класиране с " Бетис " е през 2018 година, когато класира отбора от Севиля за Лига Европа. В началото на предходната година Сетиен беше свързван с " Барселона ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР