Ерменков: Заплашени сме от нова наказателна процедура заради енергетикатаБългария може

...
Ерменков: Заплашени сме от нова наказателна процедура заради енергетикатаБългария може
Коментари Харесай

Ерменков: Заплашени сме от нова наказателна процедура заради енергетиката

Ерменков: Заплашени сме от нова наказателна процедура поради енергетиката
България може да бъде застрашена от нова наказателна процедура поради забавено уеднаквяване на българското и европейското законодателство в енергийния бранш. Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков в границите на петъчния парламентарен надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От левицата насочиха рецензии към Министерството на енергетиката, че европейска инструкция по така наречен Трети либерализационен пакет е трябвало да влезе публично в българското законодателство на 10 септември 2017 година. Според Ерменков, повече от година отрасловото министерство не прави нищо по транспонирането на директивата.

Червеният народен представител упрекна министерството, че липсва административен потенциал. Критика беше отправена и към отрасловия министър Теменужка Петкова, че повереното й ведомство не е уведомило Народното събрание за забавянето и за откритото нарушаване от страна на Европейската комисия.

От парламентарната естрада Теменужка Петкова съобщи, че от 1 януари 2017 година до момента са транспонирани 31 наставления и не приема изказванието, че липсват специалисти в министерството.

Министърът даде обещание да даде на алените подробна информация за всички транспонирани закони в българското законодателство, обвързвано със бранш “Енергетика “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР