ерманските Военновъздушни сили и техните партньори от НАТО провеждат тайно

...
ерманските Военновъздушни сили и техните партньори от НАТО провеждат тайно
Коментари Харесай

„Билд”: Германия тайно се подготвя за ядрена война

ерманските Военновъздушни сили и техните сътрудници от НАТО организират скрито обучение, наречено „ Непоколебимо пладне”, практикувайки маневри за нуклеарна война, написа „ ”.

В маневрите вземат участие изтребители-бомбардировачи „ Торнадо”, способни да носят нуклеарно оръжие. Самите учения се организират в авиобазата „ Ньорфених” в Северен Рейн-Вестфалия, която се смята за различно място за депозиране на американски водородни бомби B61.



Според „ Билд” сега бомбите се съхраняват в Бюхел в Рейнланд-Пфалц. Там пък се организира учението „ Непоколебима гвардия”, при което се практикуваше защитата на летището благодарение на системи за Противовъздушна отбрана „ Пейтриът”.

Като част от маневрите военните практикуваха безвредното изнасяне на нуклеарното оръжие от подземните складове, както и превозването и инсталирането му на самолети. Тренировъчните полети обаче се правиха без водородни бомби на борда.



В момента рискът от започване на нуклеарна война е доста по-висок, в сравнение с през последните три десетилетия. Основната причина за това е отдръпването на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Ситуацията може да докара до конкуренция във въоръжаването. Съединени американски щати към този момент създават нови нуклеарни оръжия и ракети със междинен обхват.



През септември стана известно, че американски бомбардировачи B-52 са прехванати в небето над Балтийско море, при маневри, симулиращи удари против Калининград. Подобни учения е имало и над Черно море.

Geheimübung! Deutschland trainiert für Schreckensszenario.
— TAG24 NEWS Deutschland (@TAG24)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР