Ерлинг Холанд не носи вина за това, че не успява

...
Ерлинг Холанд не носи вина за това, че не успява
Коментари Харесай

Гуардиола: Холанд не е виновен за липсата на голове

Ерлинг Холанд не носи виновност за това, че не съумява да вкарва в последните мачове на отбора толкоз, колкото при започване на сезона. Това съобщи мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола на конференцията преди гостуването на Борнемут. 

22-годишният Холанд към този момент има 32 гола на сметката си този сезон, само че единствено един от тях пристигна в последните шест мача. През седмицата той бе изцяло неосезаем на терена при гостуването на Република България Лайпциг от осминафиналите на Шампионската лига, което приключи 1:1. Според Гуардиола обаче виновност за това би трябвало да се търси по-скоро в съотборниците му. 

" Това е неточност на всички ни. Не на Ерлинг. Той е задоволително добър цялостен сезон. Не се нуждая от статистика, с цел да знам това. Секунда след края на мачовете знам кой е трябвало да бъде по-въвлечен в играта и кой е бил повече от нужното ", изясни Гуардиола. 
 Де Бройне се завръща за гостуването на Борнемут Де Бройне се завръща за гостуването на Борнемут
" Трябва да търсим Ерлинг повече. Позицията на централния нападател е най-трудната във футбола, тъй като на един състезател се падат двама бранители. В случая на Ерлинг даже повече. Той е сърдит от този факт, аз също, само че мога да кажа, че в тази ситуация щастието е надценено ", добави испанският експерт. 

За гостуването на Борнемут се чака халфът Кевин де Бройне да се завърне в групата след заболяване, до момента в който бранителите Аймерик Лапорт и Джон Стоунс остават в лазарета.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР