Ерик Земур е Тръмп за французите. Той ужасява привържениците на

...
Ерик Земур е Тръмп за французите. Той ужасява привържениците на
Коментари Харесай

Има ли Ерик Земур истински шансове да спечели президентските избори

Ерик Земур е Тръмп за французите. Той ужасява последователите на обичайните политически сили и придава необикновен заряд на предизборната акция за президентските избори във Франция следващата година. Има ли обаче той същински шансове да завоюва изборите, пита журналистката Ан-Елизабет Муте от в. " Дейли телеграф ".

Създаване на " френско Гуантанамо ", в което терористи да бъдат държани даже и след приключването на периода на присъдите им. Изгонване от Франция на всички задгранични жители, които са направили закононарушение. Таксуване на нарушителите за престоя им в пандиза. Въвеждане на възбрана за всички задгранични родственици на френски жители да се реалокират във Франция за най-малко пет години. Даване на преимущество на френския суверенитет пред решенията на Съда на Европейския съюз, когато са в несъгласие с него. Въвеждане на ред и дисциплинираност във френските учебни заведения. Това са единствено част от задачите на крайнодесния Ерик Земур, за чието реализиране той възнамерява да работи, в случай че пристигна на власт.

Всички тези хрумвания откриха място и в платформите на участниците в битката за установяване на кандидат-президента на десноцентристката партия " Републиканците ". Това демонстрира, че още преди да държи речта си в неделя, Земур към този момент промени радикално предизборната акция.

Дори президентът Еманюел Макрон, въпреки да отхвърля, си присвои няколко хрумвания на Земур, който отхвърля да признае за собствен противник, като да вземем за пример концепцията му да не бъдат изплащани помощи на хората, които " не търсят работа съществено ", и програмата за основаване на шест нови нуклеарни централи.

На фона на слабите позиции на френската левица, която се чака да получи едноцифрен % от гласовете на идните избори, борбата за душата на Франция се води в дясното поле на политическия набор, отбелязва Муте.

Името на Земур се трансформира в синоним на " фашист, расист и рисков " човек за всички публицисти от обичайните медии в Париж. Нарастващата му известност още повече ги ожесточи против него.

Макар да е сравняван с Доналд Тръмп, Ерик Земур е кадърен да приказва непретенциозно за себе си. Идеите му обаче са адресирани до тези френски гласоподаватели, които се усещат изоставени от елитите в Париж, и имат същия резонанс като тези на Тръмп в Съединените щати. Тези елити наподобява не помниха и най-важния урок по отношение на възхода на Тръмп: колкото повече са преднамерените нападки против Земур, толкоз по-привлекателно става неговото обръщение, обобщава Муте в обявата, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР