Ерик Почански е роден през 1992 г., в село Бръщен.

...
Ерик Почански е роден през 1992 г., в село Бръщен.
Коментари Харесай

Почански: Името и марката Нефтохимик ме накараха да дойда в Бургас

Ерик Почански е роден през 1992 година, в село Бръщен. За последно се състезава за Етър, в Първа лига, където бе измежду титулярните футболисти. Заради сериозна травма той пропусна по-голямата част от пролетния дял на сегашния сезон, само че след възобновяване си, през септември 2019 година се причисли към Нефтохимик.

Почански стартира своята кариера в Чавдар (Етрополе) през 2010 година и за три години записва присъединяване в 45 мача, в които отбелязва 3 гола. През 2013 година става състезател на Монтана, където за 2 години има 35 мача и 7 попадения.

През сезон 2015/16 пази цветовете на Лудогорец II, където има 13 мача и 1 гол, както и на Локомотив (Горна Оряховица), където записва 13 участия и 2 попадения. През юни 2016 година Почански подписва контракт с Берое (Стара Загора).

На 7 юли 2016 година той бележи двата гола за Берое при успеха с 2:0 като посетител на босненския Радник в 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

Роден си в красивото родопско село Бръщен. Как мина детството ти там?
Детството ми мина умерено. Училище и игри измежду природата с другари. На 11 години се реалокирах в Пловдив, тъй като ме одобриха в Спортното учебно заведение.

Тогава ли стартира да тренираш футбол?
Да. Първият ми треньор беше Ганчо Пеев – легенда на (Локомотив Пловдив), а създателят на учебния тим беше Любен Жилков, който беше и шеф на учебното заведение. На тях дължа любовта си към футбола и с помощта на тях станах професионален футболист.

Претърпя тежка травма през миналия сезон в Етър. Какво се случи?
Получих контузия в рамото по време на подготовка, при единоборство със съотборник. Беше тъкмо преди да стартира втория полусезон.

Възстановяването ти продължи близо осем месеца? Как се оправи душевен с насилствената отмора?
Нямах проблеми да се оправя душевен. Имал съм много травми преди, тъй че имах опит. Знаех, че ще се оправя и ще се върна на терена. По-голямото оскърбление беше по какъв начин постъпиха Етър с мен. Въпреки, че имах контракт за още една година, направиха всичко допустимо да ме освободят. Когато разтрогнах с Етър към момента не се бях възстановил. Трябваха ми към 40 дни.

Това ли беше най-трудния миг в кариерата ти до в този момент?
Да мисля, че да.
Тогава получи и предлагането да се присъединиш към Нефтохимик. Имаше ли оскърбление, че от Първа, ще заиграеш във Втора лига?
Не, името и марката Нефтохимик ме накараха да дойда в Бургас. И положителното показване на тима, естествено. След 7-8 месеца отмора, знаех, че това е най-хубавото място, където ще възвърна формата си. Когато спортният шеф Недялко Москов се свърза с мен се разбрахме доста бързо. Тук е мястото да благодаря на него и на целият треньорски щаб, че в сложен миг ми подадоха ръка

Какво завари тук? Как мина акомодацията ти в тима?
Познавах много момчета от тима, тъй че акомодацията ми мина много бързо. Смея да настоявам, че колективът е на много положително равнище и имаме качествени футболисти.

В персоналната ти статистика, кой е най-запомнящият се мач? Може би този против Радник, в Лига Европа?
Да, това е един от най-хубавите ми моменти до в този момент. Усещането и при двата гола беше необикновено, а най-удовлетворително беше, че те се оказаха задоволителни да отстраним Радник от Лига Европа.
Как обичаш да разпускаш в свободното си време?
Обичам да извозвам време с другарската си и с околните си, да се разхождам, да пътувам. Нищо извънредно.

Какви цели си си сложил в близко и по-далечно бъдеще?
Първата ми цел е с тима на Нефтохимик да се представим по най-хубавия метод и да осъществим изискващото се от нас в оптималната степен. Пред себе си и в кариерата, и в персонален проект, си слагам непрекъснато цели. Опитвам да се надскачам, да се провокирам да давам повече и да реализирам повече. Не постоянно съумявам, само че по-важна е самата работа.

Успява ли Нефтохимик да се надскочи?
Определено да. При построяването на един тим това става последователно, с доста работа. Не може да се чакат бързи резултати, при новосформиран тим. Има огромна разлика в Нефтохимик след зимната пауза. Видимо е, че към този момент се познаваме по-добре и знаем какво да чакаме един от различен. Знаем и какво се изисква от нас и мисля, че този сезон ще е по-силен от първия.

В събота тимът посреща на Efbet Арена Локомотив /Горна Оряховица/. Какво очакваш от този мач?
Очаквам победа и нищо друго. Винаги съм с тази настройка, без значение какъв брой е сложен мачът. Не мисля за нищо друго с изключение на за победа. Дано в събота има повече аудитория на стадиона и да ги зарадваме с триумф!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР