Ерик Кличуров стана шампион на секционното състезание по борба, фолк

...
Ерик Кличуров стана шампион на секционното състезание по борба, фолк
Коментари Харесай

Талантливо българче не спира с победите на тепиха в Чикаго

Ерик Кличуров стана първенец на секционното съревнование по битка, фолк жанр, в Чикаго, написа Chicago.bg. Юнакът се бори във възрастовата група до 10-годишни и надделя своите съперници във всичките четири битки. В три от срещите си победи с туш, а на финала по точки. Със извоювания златен орден, дребният първенец доближи тавана, тъй като няма по-силен шампионат в неговата възрастова група.
 Роман Власов пред ТОПСПОРТ: Турнирът
Роман Власов пред ТОПСПОРТ: Турнирът " Дан Колов - Никола Петров " беше извънреден, следващата година отново съм тук!

" Докато Валентин Йорданов е в залата, няма по какъв начин да има по-голяма звезда от него на тепиха "

На секционното съревнование присъединяване взеха 30 тима от целия щат Илинойс. Всеки герой е съумял да се класира на първите шест места на районното състезание, с цел да може да се бори в шампионата. За сезона, който продължава четири месеца, от декември до март, Ерик има цели 20 победи и единствено четири загуби.
 Джордан Бароуз: Доволен съм от шампионата в България и несъмнено от успеха ми над Чамизо
Бароуз: Доволен съм от шампионата в България и несъмнено от успеха ми над Чамизо

Срещнах част от сериозните си противници в категорията тук

Малкият гений е наследил афинитетът към битката от своето семейство, където генът се предава от потомство на потомство. Неговите родственици са били доста пъти първенци на България. Татко му Кирил Кличуров е участник на международно и европейско състезание по свободна битка. Той е почнал с битката в с. Самуилово, Петричко. От неговия край са огромни имена като Серафим Бързаков и Кирил Терзиев. През 2003 година в Испания, майка му - Диана Цекова, е на крачка от подиума с четвърта си позиция в Европа. Нейната сестра Камелия Цекова е два пъти бронзов медалист от Европейско състезание.
 Женският народен тим по битка отпътува за лагер в Париж
Женският народен тим по битка отпътува за лагер в Париж

Подготовката на отбора за Евро 2019 продължава

Баща им Николай Цеков е старши треньор на класиците в " Ботев-93 " Враца. На последното международно състезание за ветерани в Гърция, завоюва бронзов орден. Като млад Николай е ставал балкански първенец, а през 1981 година има чудноват случай, когато комунистите, по политичеки убеждения, го смъкват от самолета за международното в Съединени американски щати. Тогава неговата запаса в националния тим печели сребърен орден, написа вестник " България ".

Родителите на Ерик заплащат по към $4000 годишно, с цел да тренира той по четири пъти в седмицата, в най-хубавия тим в щата и третия по сан в Съединени американски щати - " Изи Стайл Рестлинг ". Главният треньорът и основател на клуба Израел Мартинес, с изключение на на дребния Ерик, е треньор по битка и на звездите в ММА - Конър Макгрегър, Джон Джоунс, Холи Холм и други
 Важен треньорски семинар след отчетното заседание на БФ Борба
Важен треньорски семинар след отчетното заседание на БФ Борба

Вижте програмата на семинара
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР