Ерик Финман сключил сделка със своите родители. Условията били повече

...
Ерик Финман сключил сделка със своите родители. Условията били повече
Коментари Харесай

Момче става милионер, за да не ходи в колеж

Ерик Финман сключил договорка със своите родители. Условията били повече от налудничави – при положение, че на 18-годишна възраст стане милионер, фамилията му няма да го натиска да върви в лицей. Към днешна дата Финман умерено може да се похвали като победител в този залог. Каква е тайната? Инвестиция в биткойн, написа Profit.bg.

„ Мога гордо да кажа, че съумях и няма да вървя в лицей ”, споделя Финман. Към днешна дата младежът има 403 биткойна, които се търгуват на цена малко над 2700 $, което значи, че Финман има положение от 1.09 млн. $. Момчето има и по-малки вложения в криптовалути като лайткоин и етер.

Все отново новоизлюпеният милионер може да стане жертва на пословичната волатилност на виртуалните валути, която води до стремително повишаване или съществено проваляне в границите на няколко минути. Експертите също имат разнопосочно мнение – съгласно едни, биткойн ще поевтинява, откакто към този момент проби цена от 3000 $, до момента в който съгласно други, цената му може да скочи до 100 хиляди $ през идващото десетилетие.

Финман счита, че най-хубавите му дни занапред предстоят. „ Лично считам, че един биткойн ще доближи цена от няколкостотин хиляди до милион $ ”, споделя той, представен от CNBC. 

Биткойн и блокчейн технологията разрешават на хората да прескочат медиаторите, изяснява младежът. Така да вземем за пример, отворена блокчейн платформа може да разреши на потребителите да зареждат инфраструктурата зад техния мобилен телефон чрез peer-to-peer технологията, без да имат потребността от централизиран хъб. Въобще блокчейн може да е в основата на новата интернет гражданска война, която няма да е подвластна от централизирани сървъри.

Първият път, в който Финман трансформирал 1000 $ в 100 000 $

Финман почнал да влага в биткойн, когато бил на 12 години (тогава цената на биткойн е под 10 долара), с помощта на подарък в размер на 1000 $ от неговата баба, както и на съвет от брат му Скот.

Той е израснал в дребен град в щата Айдахо, като детството му напълно не е било леко. Още на 15-годишна възраст той по никакъв начин не се разбирал с учители в гимназията и почнал да моли родителите му за позволение да напусне просветителната система.  

„ Гимназията беше от доста ниско равнище. Един от учителите ми споделяше да напусна учебно заведение и да стартира да работя в McDonald’s, защото това е всичко, от което ще се нуждая до края на живота си. Е, допускам, че съм извършил частта с напускането на учебно заведение ”, споделя Финман.

Изненадващо, неговите родители, които се срещнали, до момента в който следвали в Станфорд, дали единодушието си. Така Финман продал своята първа инвестиция в биткойн през 2013 година, когато цената доближаваше 1 200 $. Със 100 хиляди $ в джоба, при започване на 2014 година, младежът основал онлайн просветителна компания на име Botangle. Идеята била възпитаници, имащи неговия неприятен опит от гимназията, да могат да намерят положителни учители чрез видео чат.

С остатъка от парите Финман отпътувал за Силициевата котловина, където съумял да се срещне с хора като съоснователя на Reddit, както и да попътува по всички страни. Все отново хората мъчно възприемали един 15-годишен тинейджър като софтуерен бизнесмен. Когато отишъл на изявление с неназован почитан управител в Uber, с цел да показа платформата си Botangle, той бил разубеждаван, че в никакъв случай няма да завоюва облога с родителите си.

В началото на 2015 година Финман съумял да откри покупател на Botangle, който му предложил 100 хиляди $ или 300 биткойна в подмяна. По това време цената на криптовалутата бе паднала до малко над 200 $. Младежът избрал да вземе биткойните, защото вярвал, че виртуалните валути са „ идващото огромно нещо ”. „ Родителите ме питаха „ Защо не взе по-голямата сума? ”, само че аз ги възприемах повече като инвестиция ”, изяснява момчето. От тогава до в този момент Финман се занимава със фамилията си и с биткойн вложения. Освен това младежът има присъединяване и в други планове, в това число по план на НАСА. Единственото нещо, което не желае да прави, е да се връща назад в учебно заведение.

„ Никога няма да взема дипломата си, не виждам стойност в нея ”, споделя Финман. „ Целта на всичко това е да запишете друго обучение и да се хването на работа. Аз трябваше да се изучавам, до момента в който ръководя бизнес. Вместо да пиша есета в час по британски, трябваше да пиша имейли до значими хора ”, споделя младежът.

Останалата част от фамилията има дипломи. Неговият брат Скот постъпва в университета Johns Hopkins едвам на 16-годишна възраст, като в този момент има лична софтуерна компания. Другият му брат Рос постъпва още веднъж на 16-годишна възраст в Carnegie Melon, където учи роботика. „ Заради метода, по който е структурирана просветителната система в този момент, аз не я предлагам. Не работи за никого. Препоръчвам интернет, където всичко е гратис. Можете да научите милиони пъти повече от YouTube и Wikipedia ”, счита младият милионер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР