Ереван ще признае независимостта на Нагорни Карабах, ако стане ясно,

...
Ереван ще признае независимостта на Нагорни Карабах, ако стане ясно,
Коментари Харесай

Армения с нова заплаха към Азербайджан заради Нагорни Карабах

Ереван ще признае независимостта на Нагорни Карабах, в случай че стане ясно, че Баку не има намерение да уреди спора по кротичък метод. Това съобщи арменският президент Армен Саркисян, съобщи БГНЕС.
По думите му, преди време Ереван " е спрял " процеса на признание на независимостта на Нагорно-Карабахската република, с цел да " не усложнява " договарянията и да приключи разрастването на спора в района, разчитайки на средствата на дипломацията.
 Баку: 47 жители на Азербайджан са починали от началото на спора в Нагорни Карабах Баку: 47 жители на Азербайджан са починали от началото на спора в Нагорни Карабах
47 цивилни жители на Азербайджан са починали до момента от началото на спора с Армения. Това заяви основната прокуратура на страната....
" Това е тунел. И в случай че в края на този тунел има светлина - светлината на дефинитивно спокойно решение на казуса с Нагорни Карабах, тогава можем да изчакаме още малко. Но в случай че няма светлина (тоест, в случай че е ясно, че Азербайджан, с поддръжката на Турция, никога няма да премине към преговори), тогава, естествено, Армения ще признае независимостта на Карабах ", изясни той в изявление за съветския вестник " Комерсант ".
Конфликтът в района стартира през 1988 година, когато самостоятелният район Нагорни Карабах разгласи отдръпването си от Азербайджанската ССР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР