ЕРЕВАН – Докато световното първенство си взе глътка въздух преди

...
ЕРЕВАН – Докато световното първенство си взе глътка въздух преди
Коментари Харесай

Стоичков и Ко подлудиха Ереван

ЕРЕВАН – Докато международното състезание си взе глътка въздух преди старта на полуфиналите, Христо Стоичков и още три дузини международни звезди подлудиха Ереван. Петима кавалери на „ Златната топка “ участваха в дуела сред Европа и Южна Америка, извоюван с 5:2 от звездите оттатък Океана – българската мегазвезда, Луиш Фиго, Игор Беланов, Ривалдо и Феномена Роналдо.
Стадион „ Ханрапетакан “ се препълни, с цел да види още един път в игра Стоичков и Луиш Фиго, Ривалдо и Кафу, Ернан Креспо и Габриел Батистута. Шоу като за международно. Истинска горделивост за Армения, че съумя да събере футболисти, които са омайвали света в последните 30 години. Двама от най-великите се превъплътиха в треньори, макар че още не са се хвърлили в това премеждие. Паоло Малдини управлява вещо европейските звезди, а Роналдо се зае с южноамериканските измежду които блестяха бразилците Бебето, Дида, Сержиньо, Мауро Силва и Джулиано Белети.

 1607

Под бурни овации в формалната ложа пристигна и министър председателят на страната Никол Пашинян. След мача висшият политик влезе в съблекалнята и на двата тима, с цел да ги поздрави. „ Каза, че доста пъти ме е гледал и ще се радва още веднъж да гостувам в Ереван “, описа Стоичков.
Дуелът започва вихрено с бързи голове на Луиш Фиго и Ернан Креспо за 1:1. Мнозина си помислиха, че ще бъде същински водопад от попадения, само че не – и двата отбора желаеха да завоюват. Чак през второто полувреме бразило-аржентинската мощност в лицето най-много на Бебето и Хавиер Савиола пречупиха европейците. Дори неотдавна приключилият с футбола именит нападател на „ Манчестър Юнайтед “ Райън Гигс не съумя да помогне.
20 минути продължи зарята, с която домакините изпратиха най-ценните посетители на страната си от години насам. Подобен общ брой на толкоз доста футболно злато рядко се събира даже в най-големите страни, само че с задачата съумя арменецът Артур Согомонян, един от най-известните предприемачи в Русия.

 stoichkov
Купонът продължи в баровския дворец Латар, трансфорат в ресторант. Там алегорично домакини станаха Малдини и някогашният френски национал Юри Джоркаеф, който има арменски корени. Двамата отпразнуваха рождените си дни в в действителност звездна компания. Огромна торта с височина на човешки пердах и купа на международния първенец на върха събра към себе си всички. „ За да е същински празникът ми, желая да се съберем към този прелестен кулинарен феномен, каквито бяхте всички вие на терена “, рече Джоркаеф.
Стоичков провежда незабавно атракцията, а поради към този момент прекомерно внушителните си размери Роналдо остана на назад във времето. Като подарък Джоркаеф и Малдини получиха по една бутилка 25-годишен арменски коняк, който коства 20 000 евро. И по една табла, обичана игра на локалния народ.

 stoickov
За да е цялостно шоуто, Вера Брежнева, звезда на съветския и украинския шоубизнес, наелектризира до дъно купона. Красавицата пръскаше съблазън и артистичност от сцената, само че в този ден нямаше по какъв начин да бъде основната героиня. Нощта бе на 40 футболни колоси. Празненството продължи до ранни зори и също до тогава стотици почитатели чакаха пред хотел „ Мариот “ за финален късмет за подпис или фотография с идолите на милиони. И множеството удариха „ шестица от джакпота “, тъй като величията на играта бяха в звук с отличната организация.
Стоичков се завърна на своя пост като анализатор №1 на американския тв колос „ Унивижън “. А още тази седмица в Москва му предстоят нови изяви като футболист в шампионат на легендите, само че на съветска земя. За него се чака и различен от златния тим на България – Йордан Лечков.

 1677

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР