Ерекцията е сложен физиологичен процес. Всичко започва в мозъка, който

...
Ерекцията е сложен физиологичен процес. Всичко започва в мозъка, който
Коментари Харесай

За качеството на ерекцията

Ерекцията е комплициран физиологичен развой. Всичко стартира в мозъка, който изпраща сигнали до нервите на пениса, написа Sexwell. След това кръвоносните съдове в члена се отпускат, придошлата кръв ги опъва до дъно, а образувалото се налягане изпълва пещеристите тела. Всичко това става за секунди, а крайният резултат е добре познатата ни ерекция!

Целият този развой е извънредно комплициран на молекулярно равнище и бива повлиян от фактори като здравословно положение или даже неприятно въодушевление. Желанието ни за секс идва основно от следните фактори: хормонални равнища, изцяло физиологично положение, качеството на връзката сред двамата и даже остарели полови взаимоотношения с други хора. Сексуалната стимулация пък е следена от петте усеща - зрение, слух, усет, подушване и усещане. Според доста учени тук се намесва и 6-то възприятие - мисълта и по-точно еротичните ни мечти.

Обстановката, в която се намира мъжът също въздейства на качеството и продължителността на ерекцията. Притеснения, идващи от нов сътрудник, цялостната къща или секс на обществено място могат да саботират ерекцията. Не на последно място за една качествена ерекция самият мъж би трябвало да се грижи за себе си - несъразмерната приложимост на алкохол, опиати, цигари и прекомерно мазни, нездравословни храни, може да утежни качеството на ерекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР