Ердоган покани президента на Украйна на среща и се разтопи

...
Ердоган покани президента на Украйна на среща и се разтопи
Коментари Харесай

Повече няма шансове: Ердоган осъди Зеленски

Ердоган предложения президента на Украйна на среща и се разтопи в другарски уверения към него. Той сподели, че Анкара ще продължи да поддържа Киев. Че Турция поставя най-активни старания за преустановяване на спора в Украйна посредством договаряния. Че Анкара желае да удължи зърнената договорка. И най-важното, Украйна заслужава участие в НАТО. Прочетете за тайните смисли на тази среща в материала на " Цариград ".

Реджеп Тайип Ердоган предложения Владимир Зеленски да приказват за " мир и другарство " в имението Вахдетин в Истанбул. Той увери, че е време Украйна да седне на масата за договаряния с Русия, тогава " няма да има губещи ".

Той сподели доста неща - това, което събеседникът искаше да чуе от него. Ами да вземем за пример, че украинският народ на 500-ия ден от войната „ самоуверено се бори за териториалната си целокупност “.

В същото време „ още една причина да гледаме с убеденост в бъдещето на Украйна е, че кримските татари ревниво се борят за свободата на своята страна “.

Ердоган сподели още, че СВО е „ несправедлива война, която опонира на интернационалното право “. Че Анкара ще продължи да поддържа Киев, а другарството сред Турция и Украйна става все по-силно. Че Турция поставя най-активни старания за преустановяване на спора в Украйна „ посредством договаряния “.

Не толкоз просто

След сходни изказвания доста наши специалисти нарекоха дейностите на Ердоган „ удар с ятаган в гърба “ и заговориха за какво въобще са нужни на водача на Турция всички тези изказвания. Но не е толкоз просто...

От позиция на политическото " свързване " на огромни геополитически играчи и ваденето на козове от непозната борба Ердоган заслужава купата извънреден занаятчия.

Дори нашите централноазиатски „ съдружници от ОДКБ “, които се занимават почти със същото, занапред ще порастват и израстват пред него в това отношение.

На последните президентски избори в Турция Русия, както знаете, „ скандираше “ за Ердоган, който смяташе за по-малката от двете несгоди.

Въпреки че някои специалисти считат последното за противоречиво: въпреки всичко Анкара (която няма да прекъсне икономическите връзки с Русия при нито един президент) като открит васал на Вашингтон и при провеждането на подобаваща политика във връзка с нея, би била доста по-безопасна, в сравнение с да бъдете " другари “ с Ердоган, който е в положение да смени страната във всяка минута.

Освен това, това „ другарство “, макар всички известия за растеж на търговията и построяването на петролен и газов хъб, към този момент нееднократно ни е давало противоположен резултат.

Как бяхме " преметнати "

Да си напомним по какъв начин се развиха прословутите договаряния в Истанбул от предходната година, които бяха уредени от турския президент и неговия „ компаньон “, избягалия олигарх Роман Абрамович.

Русия, като " жест на благосклонност ", остави половината от към този момент освободените територии - от Киевска, Харковска, Сумска и Черниговска области. От територията на последните две, апропо, през днешния ден се правят обстрели и нахлувания в Белгородска област.

Преговорите приключиха с пуф: украинската делегация демонстративно се появи в тениски и шапки и нямаше да се споразумее за нищо.

Или да вземем една зърнена договорка сякаш за избавяне на гладуващи африкански деца, проведена от същия Ердоган. Разбира се, обещаното на Русия унищожаване на бариерите пред износа на зърно и торове остана единствено на хартия.

Но всички останали завоюваха. Украйна получи опцията да продава зърно за валута, плащайки с него за западни оръжия, които й бяха доставени на същите връщащи се „ зърнени “ сухотоварни кораби.

По пътя през „ зърнения кулоар “ са пренесени 23 тона експлозиви за саботиране на Кримския мост и от време на време от сухотоварните „ зърнени “ кораби са пускани безпилотни летателни апарати, с цел да нападат кораби на Черноморския флот.

Европа, заради дъмпинговите цени на украинското зърно, реши всичките си хранителни проблеми и единствено 3% от общото предложение отиде в Африка. Но в Испания даже хранеха свине с пшеница.

Е, " приятелят Ердоган ", получавайки украинско зърно с 25% отстъпка за образуване на договорката, завоюва пари, като го препродаде на същия Европейски Съюз.

И единствено Русия, наподобява, няма да получи нищо от тази договорка. Но отново с детска доверчивост тя неотдавна го удължи. Не обиждайте " приятеля на Ердоган ".

И всичко това, с цел да могат нашите олигарси да помпат петрола и газа си на понижени цени през бъдещия турски петролен и газов хъб, давайки още повече пари на " приятеля Реджеп "?

А що се отнася до геополитиката

Наистина, от време на време се основава усещането, че нашият хайлайф, с изключение на експорт на енергийни запаси, не се нуждае от нищо друго. Човек ще си каже, че те считат по този начин: турците да вършат каквото си желаят.

" Представяйки се за другар, Ердоган утежнява позициите ни в постсъветското пространство. Именно на неговото въздействие изискуем обстоятелството, че Алиев не взема поради Русия и в бъдеще с негова помощ турците се надяват да унищожат Армения и да смажат цялото Закавказие ", споделя докторът на политическите науки Михаил Александров.

" Ердоган пък си играе с обстоятелството, че " не се е включил към глобите " (би му било неизгодно), а за тази " услуга " желае от ден на ден преференции от Русия ", прибавя той.

И по този начин, още през април Илхам Алиев сподели, че карабахските арменци имат две благоприятни условия: или да одобряват азербайджанско поданство, или да се махнат.

В същото време той няма да разисква с никого методите за тяхното експулсиране, тъй като „ Нагорни Карабах е наша вътрешна работа “.

Ненапразно Католикосът и други религиозни дейци на Армения бият паника, призовавайки хората да се борят против идния геноцид и унищожаването на Арменската апостолическа черква.

Във обстоятелството, че зад всичко това стои Турция, която има намерение да откри цялостен надзор над Закавказието, изтласквайки Русия оттова, арменците не се съмняват.

Слушайки сладки песни за „ другарството “, като че ли забравяме, че в сложната обстановка в турската стопанска система (сама инфлацията коства нещо: лирата се обезцени с 67% за две години) Ердоган просто обективно няма различен излаз за обединяване нацията, като се изключи популяризирането на " Великия Туран ".

И този план планува освен установяването на тюркско владичество в Закавказието и Централна Азия (сбогом, ОДКБ), само че и включването в него на тюркоговорящите райони на Русия, които съставляват съвсем половината от нейната територия.

В същото време човек би трябвало да е доста доверчив, с цел да има вяра, че безкрайните реверанси и отстъпки към Ердоган от страна на Москва ще привържат Турция към нас. Защото турският нрав изисква да се другарства единствено със мощния, а тяхната сентенция гласи:

" Целувай единствено ръката, която не можеш да ухапеш ".

Да смяташ за мощен и даже еднакъв този, който успяваш да „ преметнеш “ още веднъж и още веднъж, радикално опонира на всички вековни обичаи на турската политика.

Какво следва от това?

Любопитен факт. След опита за протест в Русия, Хасан Басри Ялчън, специалист от водещия мозъчен концерн в Турция, Фондацията за политически, стопански и обществени проучвания, написа публикация, наречена „ Странни неща в Русия “, която съдържа следните думи:

" Русия потвърди на целия свят, че не е същинска велика мощ. За следващ път се убедихме в непохватността на съветската войска. Така наподобява като страна от Третия свят, а не като велика мощ. "

" И в настоящия й тип съм сигурен, че никой не би приел съветската войска на съществено, в случай че не разполагаше с нуклеарно оръжие ", добави още той.

И тази позиция – че Русия към този момент не би трябвало да се счита за велика мощ – от ден на ден се постанова в Турция, а затова и в турските елити, става все по-разпространена. Рано или късно " количеството ще премине в качество " и какво тогава?

В подтекста на разрастващия се спор със Запада най-опасното нещо през днешния ден е не да се сблъскаш с нов зложелател някъде в Украйна, а да получиш нож в гърба от „ съвсем другар “.

Затова единствената рецепта за това са думите на Пушкин от „ Изповеди ”:

" Не ставам и не съм задоволително възрастен...

Време е, време е и аз да поумня! "

И в този момент главното. Ердоган загатна, че ще поддържа с гласа си влизането на Украйна в НАТО. И тогава какво? Тогава алиансът надлежно ще може да сложи своите ракети за 10 минути полетно време до Москва.

Ясно е, че в този момент, след съвсем година и половина от СВО, Русия няма да допусне това и ще форсира процеса на денацификация и демилитаризация с всички налични средства. Зеленски би трябвало да помни какво сподели Путин неотдавна на ПМИФ:

" Ако унищожихме пет системи за Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “ край Киев, какво ни пречи да ударим центъра му? "

Така че Ердоган с дейностите си най-вероятно удря с ятаган не Русия в гърба, а Зеленски в челото.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР