ЕРБ намери повод за сблъсък с държавния глава Румен Радев

...
ЕРБ намери повод за сблъсък с държавния глава Румен Радев
Коментари Харесай

ГЕРБ се ядоса на президента заради промени във военния закон

ЕРБ откри мотив за конфликт с президента Румен Радев поради промени в Закона за защитата и въоръжените сили, които служебното държавно управление незабавно приготвя за внасяне в Народното събрание, съобщи .

Законовите ремонти бяха оповестени в портала за публични консултации  на 19 декември. Те се отнасят най-вече до метода, по който български бойци вземат участие в интервенции и задачи дружно с бойци от съюзнически страни в така наречен многонационални военни формирования. От ГЕРБ обаче показват терзание най-много измененията в състава на Съвета по защита.

Това е консултативен орган към военния министър, който му оказва помощ по редица значими въпроси - военния бюджет, проектите за развиване на въоръжените сили, рокадите във висшия команден състав на армията и така нататък Сега държавното управление предлага от състава му да отпаднат командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции, шефът на военното разузнаване и началникът на Военна академия " Георги Стойков Раковски ".

Това провокира недоволството на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя заяви за готвените промени с обява във " Facebook " и се обърна непосредствено към Румен Радев с въпроса: " Дали това ще помогне за по-информирани решения и качествено ръководство на защитата в тази среда за сигурност и война на 300 километра от границата ни, господин президент? "

Атанасова не показва в какво съответно вижда казуса, а стачкува, че измененията са пуснати за публично разискване през празничните дни. От държавното управление изясняват, че законопроектът ще бъде отворен за разискване 14 дни, тъй като по този начин се " постанова от динамичната среда за сигурност ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР