Еразъм е изключително успешна програма. Това обяви заместник-министърът на образованието

...
Еразъм е изключително успешна програма. Това обяви заместник-министърът на образованието
Коментари Харесай

Заради проекти като Еразъм Европа стига до нас

" Еразъм " е извънредно сполучлива стратегия. Това разгласи заместник-министърът на образованието професор Иван Димов по време на гала по връчване на награди по " Еразъм+ ".

Според Димов програмата подкрепя напъните на участниците да оползотворят дейно капацитета и обществения капитал. Програмата утвърждава правилото " учене през целия живот ", изясни още Димов и добави, че точно поради сходни планове Европа стига до нас , а до нея българският теоретичен капацитет.

С над 105 милиона евро по програмата са финансирани над 1500 плана досега. Димов се похвали, че за 2018 са планувани повече средства по програмата. За идната година ще бъдат предоставени 34.5 милиона евро, стана ясно от думите му.

 С 10% по-голям бюджет по
С 10% по-голям бюджет по " Еразъм+ " за 2017 - 2020 година

В средата на 2017 година ще бъде показана оценка на резултатите и въздействието от програмата

" Еразъм+ " започва през 2014 година и е с интервал на деяние до 2020 година Тя се базира на интегриран метод, който подсигурява дейно взаимоотношение сред всички браншове в региона на образованието, образованието, младежта и спорта.

Програма " Еразъм+ " поддържа действия в областта на : учебното обучение, висшето обучение, професионалното обучение и образование, образованието за възрастни, младежкия бранш.

Програмата има за цел да построи постоянни партньорства сред образованието и бизнеса за поощряване на нововъведенията и конкурентоспособността, като в същото време предизвиква заетостта, със специфичен акцент върху битката с младежката безработица.

Програма " Еразъм " включва три съществени основни действия:
Образователна подвижност за жители (КД 1); Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики (КД 2); Подкрепа за реформиране на политиките (КД 3).
 Европейски Съюз: повече пари за младите, по-малко за Турция
Европейски Съюз: повече пари за младите, по-малко за Турция

Общо 145 милиарда евро ще може да преразпределя Европейски Съюз...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР