Ерата на руските горива в Европа върви към своя край,

...
Ерата на руските горива в Европа върви към своя край,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Полша и България вече получават газ от своите съседи от ЕС

Ерата на съветските горива в Европа върви към своя край, добави тя
„ Спирането на газа за страни – членки на Европейски Съюз е следващата провокация на Кремъл. За нас не е изненада, че Русия употребява горивата, с цел да ни изнудва. Европейска комисия се приготвя с страните членки и интернационалните сътрудници – отговорът ни ще бъде неотложен, обединен и съгласуван ”. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен във връзка със известието на „ Газпром “ за спирането на доставките на газ за някои страни от Европейски Съюз.

Тя посочи, че през днешния ден са говорили с България и Полша за създалата се обстановка като и двете сега получват газ от съседите си.

„ Това демонстрира солидарността, само че и резултатът от основаната инфраструктурата на общността ”, счита ръководителят. Тя добави, че страните ще си оказват помощ и че ще се обезпечи алтернативо до края на годината

„ Освен това Европейска комисия има подписана договорка и със Съединени американски щати за доставки на газ за тази и идната година. Работим и със страните за работа с други доставки ”, сподели тя.

До средата на май ще представим ускорената договорка за зеления преход. „ Всяко евро, което влагаме е задатък в нашата енергийна независмост ”, добави фон дер Лайен.

„ Днес Кремъл се провали в следващия си опит да раздели страните-членки. Ерата на съветските горива в Европа върви към своя край ”.

Очаква се да бъде направен и съгласуван отговор на Европейски Съюз против решенията на Русия.

Урсула Фон дер Лайен беше безапелационна, че в 97% от договорите е упоменато, че валутата за заплащане на съветски газ е евро или долари.

„ Плащането с рубли е нарушаване на съществуващите контракти, в случай че в тях не е упоменато друго. Това е нарушаване на глобите ”, посочи тя.

По думите ѝ с дейностите си Москва се самонаранява:

„ Шестият пакет от наказания на Европейски Съюз ще пристигна в точния момент, работим по него. Този ход на Русия в действителност съставлява ход, с който те се самонараняват. Спирането на доставките рикошира върху приходите в стопанската система на Русия. От месеци работим за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия. Ще станем самостоятелни от съветските изкопаеми горива изрично и вечно ", съобщи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР