Ерата “Гешев все още не е приключила. На практика, ако

...
Ерата “Гешев все още не е приключила. На практика, ако
Коментари Харесай

Ерата „Гешев“ не е приключила. Радев напипва слабите места, първото е Бойко Борисов

Ерата “Гешев ” към момента не е завършила. На процедура, в случай че Радев – както загатна негов консултант – стартира да чака Конституционния съд, Гешев може да изкара до есента. Дотогава той може да нанесе дълготрайни изгоди на обществото посредством откриване на цялата мафиотска завера в правосъдната система – започвайки от през днешния ден в Страсбург. От друга страна, може да донесе и краткосрочни огромни загуби, играейки с президента против болшинството в Народното събрание.

Както е известно, това болшинство – излъчило държавното управление – е доста нежно и е доста надалеч от привижданата от доста анализатори “коалиция ”. Тази съгласуваност на политически дейности сред ПП-ДБ и ГЕРБ може да бъде взривена в доста слаби места, които сега Радев напипва и експлоатира.

Първото едва място е сигурността на ББ. За разлика от КП, който ще бъде разследван за прочут и експлоатиран към този момент факт, за който надали може да бъде наказан, ББ го грози затвор за пране на пари, и то европари. И това е към този момент, тъй като Гешев още нищо не е споделил за кюлчетата и кой знае още какво.

Тук няма различен потребен ход, с изключение на сформиране на комисия и напън върху ББ самичък да си смъкна имунитета, когато комисията няма какво друго да откри, с изключение на закононарушение. Войната е на време. Това събитие ще се случи, само че то би трябвало да е откакто Гешев напусне системата и по опция след локалните избори. Дотогава ще бъдем очевидци на гневна борба за разлюляване на болшинството.

Второто едва място, което Радев експлоатира са назначенията на зам.-министри и регионални шефове. Той лиши нужното време на подготовка и съгласуваност на новите назначения сред Политическа партия и ГЕРБ. Сега в изискванията на цайтнот желае да провокира ерес сред тях.

Третото едва място, което Радев към този момент експлоатира благодарение на Гешев и службите е намиране на ”предатели ”, които против опасност за сигурността си са подготвени да рапортуват “престъпления ”, в които не желаят да вземат участие. А по-късно Волгиновци да ги раздухат в медиите. Видяхте по какъв начин след прокурорски “намек ” Руди го настигна съвестта, само че настигна и Добрев от ГЕРБ при гласуването на държавно управление.

Четвъртото едва място за блокиране на Народното събрание е раздухването на кавги към Конституцията. ПП-ДБ би трябвало да са наясно, че този парламент може да има доста пай живот след локалните избори и би трябвало да придвижат оптимално доста тематики, за които е нужно не конституционно, а просто болшинство. На първо място – службите. На второ място регулаторите (СЕМ(!), Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР, КРС, КЗП, КФН, Българска народна банка (!). На трето място изборния кодекс – връщане на машинното гласоподаване!.

Да, измененията в Конституцията са сериозно значими, само че би трябвало да бъдат деликатно разисквани и най-много обяснени – тъй като и аз виждам много рискове от унищожаване на фигурата на основния прокурор, вместо да му бъдат орязани пълномощията и подложен под правосъден надзор. Но в това време договарянията с Директива за птиците са плодородна почва за раздухване на всевъзможни кавги и блокиране на всичко!

Да не стане отново да изхвърлим и детето (ключовите промени), дружно с мръсната вода. И да пробваме прозападни промени по съветски:

“Хотели по какъв начин лучше, а получилось по какъв начин всегда ”.

*Текстът е оповестен във фейсбук профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР