Equinor ASA обмисля да продаде всички или някои от операциите

...
Equinor ASA обмисля да продаде всички или някои от операциите
Коментари Харесай

Equinor обмисля продажбата на Eagle Ford


Equinor ASA обмисля да продаде всички или някои от интервенциите си в шистите Eagle Ford в Съединени американски щати, съгласно специалисти, осведомени с въпроса, защото се концентрира върху други вероятности.

Най-голямата петролна компания в Норвегия организира диалози с евентуални претенденти за каузи си в бизнеса на Eagle Ford, сподели един от информаторите, поискала анонимност, тъй като въпросът не е обществен. Equinor е отворена да продаде каузи си дефинитивно, само че също по този начин обмисля да търси сътрудници за продажба на части, защото намирането на покупател за целия му интерес може да бъде мъчно, сподели специалистът.

Equinor е съсобственик на компанията с Repsol SA, испанска петролна компания.

Представител на Equinor отхвърли коментар.

Кампанията Equinor, известна преди като Statoil ASA, от 2010 година интензивно работи в шистите на Eagle Ford в южната част на Тексас, когато подписва съглашение за Щатски долар 1.3 милиарда с Talisman Energy Inc., с цел да създаде полета там. През 2015 година Repsol купи Talisman Energy Inc. и наследи партньорството.

Базираната в Stavanger Equinor в края на 2018 година има права за сондиране в 71 000 чисти акра в Eagle Ford, съгласно данни от годишния й отчет. Equinor е оператор на взаимното дружество с Repsol и също по този начин има по-голямата част от работния интерес, което значи, че управлява сондажа и заплаща по-голямата част от него.

Това не е първият път, когато Equinor обмисля да напусне Eagle Ford, където операторите се отдръпват, тъй като сондажът може да стане недоходоносен, когато цените на петрола се трансформират. През 2014 година Talisman и Equinor обмислят да продадат взаимното си дружество.

В Съединени американски щати, Equinor преследва покупко-продажби за площи, богати на природен газ, които да прибавят към огромната си позиция в района на Апалачите, съобщи Ал Кук, виновен за тактиката на компанията.

Правата за сондиране в процъфтяващия басейн Permian в Тексас и Ню Мексико, където други огромни петролни компании се уголемяват, са „ прекомерно скъпи “, сподели той.

by Bloomberg|Kiel Porter and Dinesh Nair, 2019

Преводът е оповестен в Бюлетина на Център за проучване на Балкански и ченоморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР