епутатите от Европейския съюз атакуваха директора на Фронтекс Фабрис Леджери

...
епутатите от Европейския съюз атакуваха директора на Фронтекс Фабрис Леджери
Коментари Харесай

ЕП поиска оставката на директора на Фронтекс

епутатите от Европейския съюз нападнаха шефа на Фронтекс Фабрис Леджери поради изказванията, че организацията за гранична и брегова защита е помогнала за противозаконното прекъсване на мигранти или бежанци да доближат до Европа, съобщи порталът „ Кийп Толкинг Грийс”.

Законодателите оказаха напън върху изпълнителния шеф на Фронтекс след журналистически следствия през октомври от медиите Bellingcat, Lighthouse Reports, Der Spiegel, ARD и TV Asahi, които посредством видео и други обществено налични данни упрекнаха чиновници на Фронтекс, че са взели участие интензивно в случай с отбиване на мигранти в Егейско море.

„ При обработката на тези изказвания изпълнителният шеф Фабрис Леджери изцяло загуби доверието ни и е време той да подаде оставка”, съобщи депутатът от социалистическата партия Кати Пири в изказване след чуването на парламентарната комисия за цивилен свободи. „ Все още има прекалено много въпроси без отговор по отношение на присъединяване на Фронтекс в противозаконни практики”.

„ Мигрантите и бежанците са доста уязвими към отблъскванията, осъществявани от граничната охрана”, съобщи депутатът от Зелените Тинеке Стрик. „ Трябва да можем да разчитаме на организация на Европейски Съюз, която предотвратява нарушаванията на правата на индивида и не ги прави. Но Фронтекс наподобява е сътрудник в закононарушението на тези, които съзнателно нарушават тези човешки права”, съобщи Стрик.

Тя се усъмни дали вътрешното следствие на Фронтекс ще даде резултати и настоя политическите групи на Европарламента да обмислят да стартират свое лично следствие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР