епутатите дадоха ход на нова процедура за избор на председател

...
епутатите дадоха ход на нова процедура за избор на председател
Коментари Харесай

Тръгва нова процедура за избор на председател на ЦИК

епутатите дадоха ход на нова процедура за избор на ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК).

След като предходният 5-дневен период изтече без нито една парламентарно показана партия да предложи заместител на подалата оставка Стефка Стоева, през днешния ден Комисията по правни въпроси гласоподава нови процедурни правила, с което на процедура всичко потегля изначало.

Този път депутатите имат разполагаем 7 дни, с цел да предлагат претенденти на поста. Неправителствените организации пък ще могат да се възползват от 6-дневен период, с цел да вършат свои оферти.

Бившият ръководител Стефка Стоева се отхвърли да бъде отпред на изборната комисия несъгласна с последните промени в Изборния кодекс, които плануват комисията напълно да носи отговорността за придобиването, употребата и съхранението за машините на гласоподаване.

Председателят на Правна комисия Анна Александрова разяснява, че още през днешния ден ще предложи процедурните правила да бъдат утвърдени и в пленарната зала, с цел да стартират да текат всички периоди. На този стадий към момента няма ясни имена на възможни претенденти. Хронограмата демонстрира, че с предложенията, чуването им в комисия и гласуването на кандидатурата в пленарна зала нов ръководител на ЦИК може да има най-рано на 8 октомври.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР