Епохата на контрол над ядрените оръжия свърши. Това показва тайнственият

Епохата на контрол над ядрените оръжия свърши. Това показва тайнственият ...

Чернобил на Путин.

Епохата на контрол над ядрените оръжия свърши. Това показва тайнственият взрив, причинил смъртта на седем руски служители, ако все още са останали някакви съмнения по този въпрос
Светът трябва да се отнася към случилото се , като към Чернобил на Владимир Путин, докато не се появят публични доказателства за обратното. Това пише в своя статия The Wall Street Journal, допълвайки, че според една от тероиите инцидентът може да е неуспешно изпитание на новата крилата ракета SSC-X-9 Skyfall (рус. - ракета 9М730 "Буревестник") с ядрена установка.
Кремъл е далече от това да разкрие сведения за взрива, независимо от рязкото повишаване на нивото на радиация в близките райони. Руските военни заявих, че нивата на радиация са нормални, но в това не е възможно да се повярва, отчитайки премълчаването на детайли за случилото се. Всичко това съответства на историята на тайни на Русия по отношение на разработките на оръжие и ядрени технологии, се казва още в статията, като се напомня за аварията от 1986 г. в Чернобил - СССР скри цялата сериозност и подробности от аварията, а истината стана ясна десетилетия по-късно.
Путин, който е бивш сътрудник на КГБ също поддържа скриването на информация. Кремъл излъга за прилагането на нервно паралитичен агент при отравянето на бившия руски шпионин в Солсбъри във Великобритания през 2018 година и това вещество засегна двама британски граждани. В продължение на много години Кремъл лъжеше и за разработването на крилата ракета, която нарушаваше договора от 1987 година за ядрените ракети със среден обсег, което накара САЩ да излезе от него.
Онези, които осъществяват контрол над въоръжението са склонни да извадят от сметките този взрив, като признак за липсата на прогрес в Русия в разработването на крилата ракета, способна да порази САЩ. Но това е грешка. Реалността е такава,че Русия при Путин излиза от ограниченията за контрол над въоръжението с цел да разработва ново оръжие и начини за неговата доставка. На Путин не трябва да се вярва що се отнася до спазването на нови договори, както показват нарушенията му. Основният въпрос е в това дали САЩ също разработват оръжия и средства за защита, за да попречат на Путин да получи военно надмощие.

Източник: actualno.com