Епизодът на медицинската сага „Откраднат живот“ от този вторник, в

...
Епизодът на медицинската сага „Откраднат живот“ от този вторник, в
Коментари Харесай

Учители настръхнаха срещу Откраднат живот

Епизодът на здравната сага „ Откраднат живот “ от този вторник, в който три възпитателки от детска градина признават, че са откраднали луканка от закуската на децата, провокира същинска лавина от отрицание измежду учителското съсловие.

Една от най-големите „ Facebook “ групи „ Детски учители “ събра гнева на възпитатели от цяла България, като най-силните гласове в нея даже са подготвени да стигнат до съд с екипа на сериала поради уронване престижа на специалността им. Най-разгневените разискаха опцията да сезират синдиката си и да бъде издигнат групов иск.

Други обясниха, че учителите нямат достъп до кухнята, а трети – че в детската градина не се сервира луканка. Само за няколко часа обявата събра над 200 коментара, огромна част от които неодобрителни. Единици допуснаха, че това е художествена небивалица и „ не би трябвало да се преувеличава “.

Сюжетът на серията се завъртя към възпитателка от детска градина „ Еделвайс “, която постъпи при доктор Борис Тасев (Наум Шопов-младши) с болки в корема. Веднага след нея помощ потърсиха още две нейни колежки. След опасност на лекаря, че ще сезира РЗИ, учителките си признаха, че са откраднали луканката от закуската на децата и са я изяли, тъй като заплатите им са мизерни.

„ Случаят със сцената с учителки, които взимат храна от децата може да бъде подреден с десетки други проблеми, обсъждани в „ Откраднат живот “.

В художествено произведение, каквото е телевизионният сериал, се включват изключения и парадокси от действителния живот. Частният случай изрично не претендира за профил на експертите в България. Нека не забравяме, че историята стартира с разменени деца от лекари, което би могло да сложи под подозрение престижа на акушер-гинеколозите

разяснява пред „ Монитор “ сценарният екип на сагата. „ Целта ни обаче не е била да оставим леке върху специалността, а да създадем завръзка в сюжета с решението на избрани хора, които биха нарушили правилата си “, допълниха те и подсетиха, че през 2017 година в плевенската детска градина „ Калина “ има регистриран случай на инспекция на чиновници (готвачки), които са хванати с млечни артикули от дневното меню, планувано за децата.

През последната година няколко пъти в общественото пространство се появиха и записи на учителки, които демонстрират експанзия към децата. Професията не би трябвало да бъде заклеймявана, само че протичащото се може да бъде начало на разговор с обществото – даже и посредством художествено наличие добавя екипът.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР