Епизод от документалната поредица Помни войната, който се реализира под

...
Епизод от документалната поредица Помни войната, който се реализира под
Коментари Харесай

Епизод от поредицата Помни войната ще бъде заснет в добричкото село Смолница

Епизод от документалната поредност " Помни войната " , който се осъществя под патронажа на министъра на защитата Красимир Каракачанов , ще бъде сниман в село Смолница, община Добричка, оповестяват от кметската администрация.

За началото на фотосите от петата серия, отдадена на Добричката епопея през септември 1916 година , през днешния ден се чака заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. Той е обвързван прочувствено със селото, където е заровен неговият роднина - ефрейтор Запрян Ангов от Шести конен полк, погубен в първия ден на сраженията, допълват от пресцентъра на общината.

Атанас Запрянов към този момент взе пръст от лобното място на боеца, сражавал се за свободата на Добруджа, когато посети Смолница по-рано тази година, напомнят от кметската администрация. Шепата чернозем ще бъде съхранена в мемориал в родното село на Запрян Ангов - Драгойново , община Първомай, в памет на 70 мъже от региона, изгубили живота си във войните.

Преди да стартират фотосите за борбата край Смолница Атанас Запрянов ще има среща с кмета на Добричката община Соня Георгиева, осведомят от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР