Епицентърът на земетресението с магнитуд 5, станало в Азербайджан, е

...
Епицентърът на земетресението с магнитуд 5, станало в Азербайджан, е
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5 удари Каспийско море

Епицентърът на земетресението с магнитуд 5, станало в Азербайджан, е в Каспийско море, а земетресения са усетени в Баку и други градове на страната. Това заяви Националната сеизмологична работа на Азербайджанската академия на науките.

" Магнитудът на трусовете е бил 5, епицентърът е бил в азербайджанския бранш на Каспийско море на дълбочина 68 км. Земетресението е усетено в Баку и редица други обитаеми места ", прецизираха от службата. Първоначално Националната сеизмологична работа заяви за земетресението непосредствено в Баку.

Европейско-средиземноморският сеизмологичен център заяви, че земетресение с магнитуд 5,7 е станало в Каспийско море. Според него епицентърът се е намирал на 62 км северозападно от град Сумгаит с население към 265 хиляди души. Огнището е на дълбочина 27 км. Няма данни за жертви или вреди, не е оповестена и заплаха от цунами.

Министерството на изключителните обстановки на Азербайджан по-късно съобщи, че земетресението не е довело до опустошения в Баку.

" Подземни земетресения бяха усетени в Баку и покрайнините на града. Няма известия за опустошения или жертви в това отношение ", заяви пресслужбата на ведомството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР