Епицентърът на пандемията от Ковид-19 се измества към Южна Америка,

...
Епицентърът на пандемията от Ковид-19 се измества към Южна Америка,
Коментари Харесай

Епицентърът на пандемията се мести в Южна Америка

Епицентърът на пандемията от Ковид-19 се измества към Южна Америка, където е късна есен. Международните здравни управляващи показаха паника, че разпространяването на новия ковид се форсира в Бразилия, Перу и Чили, предават международните организации.

" Зрижени сме за Южна Америка – там броят на новите случаи, обявени предходната седмица единствено в Бразилия, беше най-високият за седемдневен интервал, откогато стартира пандемията ", сподели Кариса Етиен, шеф на основаната във Вашингтон Панамериканска здравна организация (PAHO).

" Перу и Чили също регистрират висока периодичност на заразявания с ковид – това е знак, че болестта в тези страни пораства ", сподели тя на седмичен брифинг.

Панамериканската здравна организация, която служи като районен офис на Световната здравна организация, следи пандемията в Латинска Америка и Карибите.

С към 730 000 случая - от 5 милиона в международен мащаб - и повече от 39 500 смъртни случаи от COVID-19, докладвани към 25 май, Латинска Америка изпревари Европа и Съединените щати по брой ежедневни инфекции.

Регионът в този момент " без подозрение " е епицентър на пандемията, сподели Етиен по време на седмичния брифинг на PAHO. Тя прикани страните от района да продължат битката си за ограничение на разпространяването на заразяването, които съгласно специалистите надалеч надвишават формалния брой. „ За множеството страни в Латинска Америка, в този момент не е моментът за облекчение на рестриктивните мерки “, сподели тя. PAHO предложи композиция от ограничения за физическо разграничаване, проби и подготовка на здравните системи за битка с ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР