Епископската конференция на Хаити публикува изявление, в което призовава политическите

...
Епископската конференция на Хаити публикува изявление, в което призовава политическите
Коментари Харесай

Хаити върви към ада

Епископската конференция на Хаити разгласява изказване, в което приканва политическите участници и въоръжените банди да предотвратят изпадането на страната в безпорядък, съобщи Aleteia.org.

„ Моментът, в който живеем “, пишат те в документа, изпратен до папската благотворителна организация „ Помощ за църквата в потребност “ (ACN), „ е извънредно сериозен и изключително решителен в този необратим преломен миг от нашата история. Заложено е нашето настояще и бъдеще, а затова и самото ни битие като народ, като нация, като страна. Трябва да вземаме смели и ефикасни решения.”

Насилието се е нараснало фрапантно в страната през последните месеци с закононарушения и отвличания, свързани с опиати. Страданията се усложниха през август от земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер, което лиши живота на над хиляда души и докара популацията до по-голяма беднотия. Помощта за църквата в потребност отговори с пакет за незабавни случаи, с цел да обезпечи палатки, храна, питейна вода, медикаменти и незабавни поправки на енорийски къщи, както и да помогне за оценка на вредите в 600 здания. През 2022 година е обезпечен втори пакет от помощ в поддръжка на реконструкцията.

„ Нашият безценен Хаити минава през сложен стадий от своята история “, пишат епископите. „ Кой най-сетне ще спре слизането ѝ в пъкъла? Хаитяните в действителност не могат да го вършат повече. Те са изтощени, изтощени”. Не е време, прибавиха те, „ за разделения, разединения, различия, раздори и братоубийствени битки за власт, за безотговорно и нахално гонене на персонални, егоистични и дребни ползи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР