Епидемията в момента тъпче на място, нито се увеличава, нито

...
Епидемията в момента тъпче на място, нито се увеличава, нито
Коментари Харесай

Проф. Витанов: След септември нещата може да не изглеждат добре

 Епидемията сега тъпче на място, нито се усилва, нито понижава, сподели пред Нова тв проф. Николай Витанов от Националния действен щаб. Многото случаи обаче тормозят в дълготраен пран сподели той. Ако това число се резервира, ще се сбъдне една от четирите прогнози, които направих преди два месеца, посочи той.

Според него най-вероятният сюжет е 16 000 в края на август и 25 000 в края на септември. Според него с цел да уточним действителния брой на инфектираните, би трябвало да умножаваме по 8 записаните, т.е. сега те са 135 000.

" Здравната ни система би трябвало да се приготви, тъй като след края на септември нещата няма да наподобяват толкоз добре. Засега се търпи растежът на болестта, само че с мудни темпове се усилват нещата и в случай че се натрупа - ще стане неприятно. Ако здравната ни система обаче се приготви - ще се оправи ", акцентира проф. Витанов.

По думите му щабът сега не се вижда доста много, само че той си работи.

" Засега италианският модел не се чака. Здравната система няма да издържи единствено, в случай че се намесят външни фактори. Тази рецесия е един котлон, който е доста мощен и тенджерата може доста бързо да заври ", изясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР