Епидемията у нас затихва. Това се вижда ясно от репродуктивното

...
Епидемията у нас затихва. Това се вижда ясно от репродуктивното
Коментари Харесай

Проф. Костов: Епидемията от коранавирус у нас затихва

" Епидемията у нас затихва. Това се вижда ясно от репродуктивното число на ковид, по този начин и от данните на щаба ". Това съобщи проф. Коста Костов, експерт по белодробни заболявания, в " Още от деня " по Българска национална телевизия. “В Европа нещата вървят по-добре, в сравнение с преди месец. Надяваме се, че с ограниченията, които вземаме - маски и отдалеченост, ще отдалечим заболяването “, добави още професор Костов.
Пулмологът изясни следствията от COVID-19 за белия дроб, които съгласно него са тежки при не повече от 5% от заболелите. “В 3-5% се получават структурни промени и те не престават по-дълго. Усложненията в белите дробове са по-трайни в първите 8-12 месеца след боледуването. Впоследствие те се редуцират до незначителни и изчезват “, успокои феновете проф. Костов като се базира на опита от работата си преди години, обвързвана с различен ковид - SARS.
Пулмологът опроверга версията, че тютюнопушенето е причина за по-леко протичане на заболяването. Той посочи кои са трите съществени рискови фактори, а точно – по-висока възраст, тютюнопушене и съпътстващи болести, които в множеството случаи са второстепенен резултат от пушене. В този смисъл проф. Костов моли към децата и младежите да се въздържат от цигарите. Според него в международен и народен мащаб статистиката за младите, посягащи към тютюна, е тревожна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР