Епидемията, предизвикана от новия коронавирус, продължава да се разраства в

...
Епидемията, предизвикана от новия коронавирус, продължава да се разраства в
Коментари Харесай

Испания е на път да измести Италия от пика на епидемията в Европа

Епидемията, провокирана от новия ковид, продължава да се разраства в Европа, като Италия продължава да бъде най-силно засегнатата страна на континента (с над 100 хиляди заразени), а по брой на жертвите – и в света (11 600 до понеделник вечерта).

В последните дни обаче в Италия се следи трайна наклонност на понижаване на броя на новите случаи на болест. Снощи страната заяви за най-малкото на ден увеличение на броя на дейните случаи на ковид от 10 март – 1648.

В момента и по двата индикатора (новозаразени и починали) Испания бързо настига Италия и записва най-бързия ритъм на разгръщане на епидемията.

За последните 24 часа 849 души са умряли от Covid-19 в Испания. Това е рекорден брой на умрелите за едно денонощие от началото на епидемията в страната.Общо 8189 души са умряли от Covid-19 в Испания до момента, като по този индикатор страната се подрежда на второ място в света след Италия. Най-тежко е ситуацията в Мадрид, където умрелите са 3603-ма.

За последното денонощие в Испания бяха регистрирани 9222 нови случая на болест, с което общият им брой доближи 94 417. Към средата на предходната седмица имаше закъснение в темпото на разпространяване на болестта, само че през вчерашния ден нещата още веднъж се форсираха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР