Епидемията от вирусна пневмония, която вече отне живота на над

...
Епидемията от вирусна пневмония, която вече отне живота на над
Коментари Харесай

Китайски експерт: Пикът на новия коронавирус ще настъпи след седмица

Епидемията от вирусна пневмония, която към този момент лиши живота на над 100 души в Китай, може да доближи своя пик след седмица или десетина дни, съобщи китайски специалист, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Чжун Наншан, който е измежду най-големите китайски специалисти по респираторни заболявания, епидемията не би трябвало да придобие огромни мащаби. " Трудно е да се предвижда по кое време ще се стигне до пик в разпространяването на вируса - сподели той. - Това евентуално ще се случи след седмица или десетина дни. "

Чжун Наншан е прочут с това, че е съдействал за справяне с епидемията от ТОРС (тежък изострен респираторен синдром) през 2002-2003 година, когато умряха 774 души в целия свят, 648 от които в Китай, в това число в Хонконг. Сега ученият съобщи пред организация Синхуа, че равнището на смъртност в резултат на новата форма на вирусна пневмония би трябвало да продължи да понижава с помощта на напъните на медицинския личен състав макар неналичието към този момент на ваксина. Има обаче доста незнайни, свързани с вируса, по-специално с употребяваните от него механизми на заразяване.

Епидемиологът Цзън Гуан от Китайския център за надзор и предварителна защита само че заболяванията счита, че спрямо ТОРС новият ковид е по-коварен. Според него обстановката ще се усъвършенства с покачването на температурите, което не благоприятства развиването на заразни респираторни заболявания. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР