Епидемията от морбили в Македония се разраства, пише македонското електронно

...
Епидемията от морбили в Македония се разраства, пише македонското електронно
Коментари Харесай

Разраства се епидемията от морбили в Македония

Епидемията от морбили в Македония се разраства, написа македонското електронно издание “МКД “, представено от организация " Фокус ".
Миналата седмица са регистрирани 134 нови случая на морбили, а броят им нараства. Продължава наклонността на вписване на огромен брой заболели от морбили, като за няколко седмици наред броят на новоинфектираните е над 100.
От заболелите има 48 нови случая в Скопие, останалите 86 са от 10 други града, като общият брой на засегнатите градове е 22, съгласно Института за публично здраве. Най-голям е броят на записаните заболели над 30-годишна възраст.
Здравните управляващи настояват, че няма понижаване на броя на случаите, нито се чака завършек на епидемията.
От началото на епидемията досега в центровете за публично здраве общият брой на имунизираните лица на възраст до 14 години е към 25 хиляди деца, като в допълнение са имунизирани 1,780 души, повече от 65% са здравни служащи, студенти по медицина и възпитаници в междинни медицински учебни заведения.
Една пациентка е в тежко здравословно положение. Тя е била приета в болница през вчерашния ден в клиниката по инфекциозни заболявания в Скопие. От там споделят, че още три деца и двама възрастни се намират в тежко положение.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР