Епидемията от морбили сериозно затихва. В област Бургас, област Кюстендил

...
Епидемията от морбили сериозно затихва. В област Бургас, област Кюстендил
Коментари Харесай

Овладяваме епидемията от морбили

Епидемията от морбили съществено затихва . В област Бургас, област Кюстендил и област Пазарджик към този момент няма случаи на морбили, успокои здравният специалист проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

Проблемът с морбилите остава в София - град, защото в последните седмици има по 3 - 4 заболели деца преди имунизационна възраст .
 Извънредни имунизации против морбили в няколко области в страната
Извънредни имунизации против морбили в няколко области в страната

На имунизация подлежат всички деца от 13 м. до 8 година от рисковите групи

" Майки, пазете си децата , преди да бъдат сложени имунизациите. Децата би трябвало да заобикалят допир с други деца ", насочи апел лекарят към родителите.

По думите му морбилите са едно тестване на здравната система , а най-лесно се заразява човек, който не е имунизиран. Морбилите са мерило за здравното положение на нацията ни . Най - неприятното е, че не трябва да се позволява изказванието, че някое дете е имунизирано, а то в действителност да не е . Най - рискова е епидемията от морбили за децата под 13 месеца , които не са имунизирани, предизвести проф. Кантарджиев.
 Първи случай на морбили във Варна
Първи случай на морбили във Варна

29-годишен неимунизиран мъж е признат в болница

Експертът увери, че сме овладели епидемията от морбили, само че в случай че до февруари месец следващата година не се оправим дефинитивно , влизаме в групата на страните, които имат вътрешно систематизиране на морбили .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР