Епидемията от коронавируса в Китай накара американското правителство да обяви

...
Епидемията от коронавируса в Китай накара американското правителство да обяви
Коментари Харесай

САЩ обявиха извънредно положение заради коронавируса

Епидемията от ковид в Китай накара американското държавно управление да разгласи изключително състояние в публичното опазване на здравето. Освен това се вкарват нови ограничавания, като се не разрешава влизането в Съединени американски щати на непознати жители, които може да съставляват евентуална заплаха, оповестиха международните организации. Преди дни Италия също обяви изключително състояние поради болестта.

Американските жители, пътували до китайската провинция Хубей в последните две седмици, ще останат под наложителна 14-дневна карантина. Ограничени са още полетите от Китай до седем американски летища. Директорът на центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията е безапелационен, че рискът за американците е невисок. Към момента в Съединени американски щати са доказани 6 случая на ковид, а 191 са под наблюдаване.

Външният министър Екатерина Захариева заяви през вчерашния ден, че трима българи ще бъдат евакуирани от град Ухан, където се зароди епидемията от болестта.  " Предприели сме всички ограничения с министерство на опазването на здравето да бъде обезпечен карантинен интервал ", съобщи тя. Няма да се позволява контакт със странични лица, до момента в който не премине този интервал. От Военномедицинска академия уверяват, че обстановката с разпространяването на вируса се следи непрестанно и са създадени проекти за реакция и деяние. Свикан е Кризисен щаб, който включва и военномедицинско разузнаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР