Епидемията от коронавирус вече се отразява и на бизнеса и

...
Епидемията от коронавирус вече се отразява и на бизнеса и
Коментари Харесай

Китайският вирус удря и българския бизнес

Епидемията от ковид към този момент се отразява и на бизнеса и търговията сред Китай и света, и напълно разумно - и България.

" Създалата се конюнктура и ковид блокираха и бизнеса и обществения живот на Китай. Нещата са радикално изменени там – съвсем няма произвеждане, удължена е новогодишната им почивка, заводите не работят и доста градове са под карантина ", изясни ръководителят на Българо-китайската камара за индустриално развиване - Десислава Дончева, в предаването " Тази неделя ".

Тя означи, че информацията от тази седмица е, че комерсиално промишлените  покои и комерсиалните камари там работят на омекотен режим.

Десислава Дончева напомни, че съвсем всички артикули в дребния и междинния бизнес идват от Китай. „ Какви са стоковите ресурси на българските търговци не можем да предвидим от в този момент, само че евентуално още март месец това ще даде отражение “, предвижда тя. Според нея търговците и бизнеса би трябвало да се приготвят да реагират в кратковременен проект.

Предвид суматохата и от двете страни – и от българска, и от китайска, ще бъде мъчно и за двете страни във връзка с туризма, означи още Десислава Дончева. По думите й ще пострадат и периферните действия, свързани с туризма – като превоз и логистика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР