Епидемията от коронавирус в Китай и други страни на Азия

...
Епидемията от коронавирус в Китай и други страни на Азия
Коментари Харесай

Коронавирусът изстреля цените на въздушния превоз на товари

Епидемията от ковид в Китай и други страни на Азия докара до изстрелване на таксите за транспорт на товари по въздуха, съобщи Reuters. Причината за това може да е изненадваща - прекъсването на пътническите полети от и към Китай.

Около половината от товарите по света се придвижват не от профилирани товарни самолети, а от пътническите полети. Затова карантината, под която в един миг попаднаха повече от провинциите в Китай, фрапантно намали техния брой - с 39% на годишна основа единствено през февруари, което от своя страна усили броя компании, съревноваващи се за станалото извънредно нищожно карго пространство.

Неговият дефицит стана изключително осезателен, когато последователно индустриалните мощности последователно започнаха да се връщат към работа. Затова и доставчиците се оказаха изправени пред ценови потрес. " Цената е най-малко трикратно по-висока, в сравнение с преди, тъй като просто няма никакъв потенциал ", сподели основният изпълнителен шеф на основаната в Израел Unicargo Рафаел Елбаз, която доставя артикули главно за продавачите в Amazon.

Неговата прогноза се удостоверява и от други снабдители, измежду които е TAC Index, която регистрира растеж на доставките от Китай до Съединени американски щати в размер на 27% единствено в границите на последните две седмици. Freight Investor Services също предизвести в понеделник, че цените на каргото са " ненормално високи " и могат да доближат 3,5 $ на кг.

В подтекста на покачващите се такси, чиито растеж стартира още преди Лунната нова година в Китай, най-ощетени се оказват медиаторите, до момента в който авиолиниите регистрират високи доходи. При това освен поради цената. Спрените полети доведоха и до спомагателни забавяния, защото при неналичието на директни такива доставките би трябвало да се случват с колкото и прикачвания да е допустимо.

" Предвид намалените ни варианти, ние би трябвало да хванем каквито полети можем, с цел да доставяме артикули от Англия до Нидерландия, по-късно до Лиеж в Белгия и от там - до Нанчанг в провинция Джиангси, с цел да могат да доближат до фабриката в Шанхай ", сподели основният изпълнителен шеф на логистична компания Крис Му. " На доставчиците въобще не ни харесва да би трябвало всеки ден да уведомяваме клиентите си, че цените порастват непрекъснато. "

Същевременно карго потенциалът последователно стартира да се възвръща, като от Deutsche Post показаха, че DHL последователно усилва броя на полетите си. Въздухоплавателният регулатор в Китай уточни, че до края на актуалната седмица броят на полетите ще доближи 870, което е с съвсем 100 повече по отношение на предходната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР